Bitcoin dibi gördü mü? Kripto para analistleri açıklıyor
Bitcoin dibi gördü mü? Kripto para analistleri açıklıyor

1 Mayıs Bitcoin fiyat analizi: BTC’de yükseliş devam eder mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, önemli hareketli ortalamalarının (4 saatlik 50 MA – 100 MA) arasında sürdürdüğü kanal hareketini son 48 saatte bozmuşa benziyor. Önceki gün kanalın alt bandını oluşturan 100 MA’yı aşağı yönlü kıran Bitcoin, bu seviyenin altında uzun kalmayarak, piyasa güvenini tazelemiş oldu. Dün görülen hızlı yükseliş ise bugün kanalın üst bandı olan 50 MA’yı test etme girişimi ile devam ediyor.

Dün 5.200 dolardaki destek seviyesine tutunan Bitcoin, 5.260 dolardaki pivot seviyesini kırmayı başarınca hızlı bir şekilde 5.300 dolar direncine doğru hareket etti. Gün bitimine doğru 5.300 doların üzerinde bir 4 saatlik kapanış yapmayı başaran BTC, günü 5.340 dolar fiyatı ile artıda kapattı.

Yeni güne ise 5.350 dolarda 4 saatlikte 50 MA seviyesini test ederek başlayan kripto para, ilk 4 saatlik periyotta bu seviyeyi kıramadı. Öğle saatlerine doğru ise düşük hacimli işlemler ile 50 MA kırılmaya çalışılıyordu.

Günün en önemli direnç noktası olarak gördüğümüz 5.350 dolardaki 50 MA’nın üzerinde bir kapanış BTC’nin yükselişini hızlandırabilir. Buna göre devam edebilecek olan yükseliş hareketi 5.400 dolara kadar sürebilir. Bu seviyeden sonraki direnç noktası ise 5.450 dolar tespit edildi.

Satış işlemlerinin ağırlık kazanması durumunda ise sırasıyla 5.310, 5.260 ve 5.226 dolar önemli destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

Önemli teknik göstergeler Bitcoin için ne diyor?

Dünkü yukarı yönlü hareket ile birlikte MACD, pozitif bölgeye geçmiş ve yükseliş ivmesini devam ettiriyor görünüyor. Stokastik RSI ise şu an aşırı alım yapıldığını gösteriyor. Bu durumda 5.310 dolar önemli bir hale geliyor. Zira bu aşırı alım durumu BTC’de bir düzeltme meydana gelmesini sağlayabilir.

Öğle saatlerine doğru 57 seviyesinde seyreden RSI, yönünü kuzeye çevirmiş durumda fakat 50 seviyesinin altına inmesi düzeltmeyi teyit edici bir hareket olacağından RSI’yı yakından takip etmekte fayda var.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin