1 BTC tutan Bitcoin adresleri 4 ayın dibinde: Fiyat düşecek mi?
1 BTC tutan Bitcoin adresleri 4 ayın dibinde: Fiyat düşecek mi?

1 BTC tutan Bitcoin adresleri 4 ayın dibinde: Fiyat düşecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, 1 BTC tutan Bitcoin (BTC) adreslerinin sayısı 20 Eylül’de dört ayın en düşük seviyesine geriledi. Ancak bunun en iyi kripto para birimi için düşüş işareti olduğunu öne sürmek için erken.

Küçük Bitcoin adreslerindeki gözle görülür düşüş, merkezsiz finans (DeFi) pazarının inanılmaz genişlemesi ile aynı zamana denk geliyor.

DeFi çılgınlığı tüm hızıyla devam ediyor

1 Ağustos’tan bu yana, Ethereum’daki DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer 4,091 milyar dolardan 9,77 milyar dolara yükseldi. DeFi’deki büyük sermaye artışı, Wrapped Bitcoin (wBTC) gibi tokenlere olan talebin artmasına neden oldu.

Kullanıcılar, kripto para varlıklarından kazanç elde etmek için öncelikle DeFi protokollerini kullanıyor. Bitcoin’i Ethereum’a transfer etmek mümkün olmadığından, kullanıcılar BTC’yi wBTC’ye dönüştürüyor ve ardından DeFi platformlarında wBTC kullanıyor.

wBTC kullanımı tavan yaptı

DeFi platformlarıyla etkileşime girmek ve getiri elde etmek için wBTC kullanmak, Bitcoin sahiplerinin iki şeye ulaşmasını sağlıyor. İlk olarak, BTC kullanıcıları BTC satmadan da DeFi protokollerini kullanabiliyor. İkincisi, Bitcoin yatırımcıları, BTC’nin fiyat hareketlerinden doğacak kayıplarının önüne geçebiliyor.

WBTC’ye olan talep arttıkça 1 BTC tutan küçük Bitcoin adreslerinin sayısı da düştü. DeFi’nin popülaritesi arttıkça kullanıcılar BTC’lerini wBTC’ye dönüştürmüş olabilir.

Temmuz ayında, Messari’de bir araştırmacı olan Jack Purdy, wBTC’nin hakimiyetinin kısa ve orta vadede muhtemelen devam edeceğini söyledi. Purdy şöyle konuştu:

Bu nedenlerden dolayı, wBTC kısa ve orta vadede hakimiyetini sürdürmeye hazırlanıyor. Bununla birlikte, bu varlıklar düzenleyicinin dikkatini çekecek kadar büyüdükten sonra, hâlâ hükümetin müdahalesi tehdidi var.

1 Bitcoin tutan adreslerdeki düşüş, fiyatın düşeceği anlamına gelmiyor

Ancak küçük adreslerdeki düşüş ve wBTC’nin yükselişi, Bitcoin için düşüş eğilimine işaret etmiyor.

Kullanıcılar wBTC’lerini DeFi protokollerinden çıkarmaya karar verdiklerinde, onları tekrar BTC’ye dönüştürürler. Adresler BTC’yi Ethereum’un wBTC’sine taşıdıysa bu, kullanıcıların BTC sattığını göstermez.

Bunun yerine, devam eden DeFi döngüsünün sonuna kadar sürebilecek kısa vadeli bir eğilim olabileceğini ima ediyor.

18 Eylül’de Skew, wBTC’nin değerinin 1 milyar dolara yükseldiğini bildirdi. CoinMarketCap’in verilerine göre şu anda dolaşımda olan 76.047 wBTC, daha fazla kullanıcının BTC’yi Ethereum tabanlı DeFi platformlarına getiri için transfer ettiğini gösteriyor.

Bitcoin için pozitif bir metrik bile olabilir

WBTC, 1 BTC’nin tam değerini temsil ettiğinden, Bitcoin için uzun vadede düşüş eğilimi anlamına gelmiyor. Hatta pozitif bir ölçü olduğu bile söylenebilir.

Kullanıcıların wBTC kullanarak getiri elde etmelerine izin veren DeFi platformları kârlı olsa da, yüksek riskli ve yüksek getiri havuzları var. WBTC’nin artan piyasa değeri, birçok kullanıcının potansiyel bir BTC rallisini kaybetme riskini almak istemediğini gösteriyor.

Bu arada 20 Eylül kripto para piyasası analizi için buraya tıklayabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin