featured
Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash

01 Ocak 2018: Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash analizleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto paralar için altın yılı diyebileceğimiz 2017’yi geride bıraktık. 2018’in ik gününe tüm kripto paralar yükselişle uyandı. 01 Ocak 2018: Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash.

Coinmarketcap verilerine göre, piyasa değeri 1 milyar doları aşan kripto paraların neredeyse tamamı 2018’e yükselişle başladı.

231 milyar dolarlık piyasa hacmine sahip Bitcoin, 13bin dolar direncini korumaya devam ediyor. Haber saatinde %6.14’lük artışla 13bin 800 dolar üzerinde işlem görüyor. 24 saatlik işlem hacmi ise 10milyar doların üzerinde. 27 Aralıkta 17bin dolar denemesi yapan BTC, 16bin 900 dolar seviyesinden geri dönmüştü. Bitcoin’in transfer ücretlerinin artışı, 2017 boyunca beklenen seviyelerin çok daha üzerine çıkmış olması ve bu yüzden bir düzeltme beklentisi nedenleriyle değerinin düştüğü gözlemleniyor. Uzmanların ortak görüşü, Bitcoin fiyatının 2018’de 20bin doları tekrar aşacağı yönünde birleşiyor.

Ripple (XRP) son 20 günde yaptığı ciddi hamleler sayesinde piyasa değeri en yüksek ikinci kripto para birimi haline geldi ve XRP toplam piyasa değeri 87.8milyar dolara yükseldi. 20 günde neredeyse 10 kat değer artışı sağlayan Ripple, 0.23 dolar seviyesinden 2.70 dolar seviyesinin üzerine kadar yükseliş gösterdi. Haber saatinde 2.27 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ripple, özellikle Blockchain tabanlı yaptığı anlaşmalarla değerini arttırırken, dolaşımda olan 38.7milyar XRP olması, toplam piyasa hacminin yüksek çıkmasına neden oluyor.

Vitalik Buterin’in Ethereum’u ise %6.77’lik yükseliş ile 767dolar seviyesini koruyor ve piyasa değeri 87.6milyar dolar ile en yüksek üçüncü kripto para birimi. Ethereum’un değerini korumasının nedenleri olarak, Blockchain teknolojisinde kullandığı akıllı sözleşme teknolojisi ve ICO’ların çıkışını sağlayan ERC20 simgeleri gösterilebilir. ETH 19 aralıkta 800 dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Piyasa değeri en yüksek dördüncü kripto para, sorunsuz bir Bitcoin çatalı olan Bitcoin Cash (BCH), 42.5milyar dolar piyasa değerine sahip. Haber saatinde %4’lük artışla BCH, 2bin 517 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bitcoin Cash’in öne çıkan özelliği ise, Bitcoin ağında olan yavaşlık problemini aşmış olmaları ve transferdeki belirgin düşük ücretler diyebiliriz. Geçtiğimiz haftalarda Bitcoin.com CTO’sunun yaptığı, ”Bitcoin Cash’e geçtim” açıklamasından sonra, varlıkları Bitcoinde olan birçok yatırımcının Bitcoin Cash’e geçtiğini düşünüyoruz. BCH’nin rekor seviyesi 20 aralık tarihine ait, 4bin 234 dolar.

 

Haber saatinde Kripto paraların toplam değeri 612milyar dolar seviyesinde ve Bitcoin pazar payının %38’ine sahip konumda. Bu oran, %50’lik Bitcoin egemenliğinin oldukça aşağısında görünüyor.

Piyasa değeri 1milyar doları aşan toplam 33 kripto para birimi bulunuyor ve 4-5 kripto para birimi de onları yakından takip ediyor. Günün en çok yükselen isimleri ise %65’lik oranla RaiBlocks (XRB) ve Status (SNT)


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin