kripto para haberleri

Günün öne çıkan kripto para haberleri özeti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Günün öne çıkan kripto para haberleri özeti

AB kripto piyasasını etkileyecek yeni bir karara imza attı: Düzeltme anında geldi! Kripto piyasası bu haftaya da güçlü bir başlangıç yapmıştı. Haftanın son iş gününe doğru ise ilerleme yerini biraz daha düzeltmeye bıraktı. Bitcoin ve kripto para piyasası bir kez daha düşüş baskısı ile karşı karşıya kaldı. Bunun sebebi ise AB tarafından gelen haber oldu. Daha geniş kripto para piyasası, yatırımcıların servetinde 100 milyar dolardan fazla kaybetmesine neden oldu. Düzetme şu anlık ortalama %5 oranında yaşanıyor. Bitcoin ise, yayın zamanı itibarıyla %5,27 düştü ve 45.000 doların altına düştü. Bu, son dört günde ilk kez BTC’nin 45 bin doların altında işlem görmesi anlamına geliyor.

Kripto endüstrisi savunucuları da teklife tepki gösterdi. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, bu önlemleri “inovasyon karşıtı, gizlilik karşıtı ve kanun yaptırımı karşıtı” olarak nitelendirdi. Kuralların orantısız bir şekilde kripto sahiplerini cezalandırdığını da sözlerine ekledi. Kripto para tahminleri tutmuştu. Kripto para fiyatları ile ilgili yakın bir zamanda kazanç çağrısı yapan Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, kripto para birimlerinin yıl sonuna kadar “önemli ölçüde” yüksek bir işlem hacmi görmesinin kendisini şaşırtmayacağını söyledi. Ünlü milyarder, 2022’nin başlarında olduğundan daha “yapıcı” bir duruş sergiliyor. Kısa vadede kripto para duruşunda düşüşten yana bir profil izleyen Novogratz, ABD Merkez Bankası’nın hızlı düşüş eğiliminin tetiklediği ABD hisse senedi piyasasındaki zayıflık nedeniyle kripto paraların toparlanmakta zorlanacağını doğru bir şekilde tahmin etti.

Bitcoin hala zirveden uzak Bitcoin baskı zamanında 45.617 dolardan el değiştiriyor. Eleştirmenlerin gizlilik erozyonuna yol açabileceğini iddia ettiği bir hareket olan Avrupa Parlamentosu anonim kripto para ödemelerini çökertmek için oy kullandıktan sonra Bitcoin %4,4 düştü. Bitcoin, son birkaç hafta içinde önemli ilerleme kaydetmesine rağmen hala zirvesinden %33,76 uzakta. Bu altcoin fiyatı yüzde 30 artış kaydetti! Yükseliş devam edecek mi?

IOTA yüzde 7 yükseldi. IOTA fiyatı perşembe günü kayda değer kazançlarla yükselişini sürdürdü. Fiyat, güçlü bir hareketle beş ayın en yüksek seviyesi olan 0,055 dolar yakınlarında test edildi. Mevcut fiyat hareketi, yükseliş momentumunun en azından kısa vadede daha da artmasının beklendiğini gösteriyor. IOTA, önceki oturumun kazanımlarını genişletiyor. Altcoin 0,050 doların üzerinde belirleyici bir kapanış, IOTA fiyatında daha fazla kazanç getirecek. Fiyat iki gün içinde %70’ten fazla yükseldi. Yazım sırasında IOTA gün için %26,60 artışla 0,04 dolardan işlem görüyor. Elde edilen verilere göre 24 saatlik işlem hacmi 2.357.127,249 dolar seviyesinde tutuluyor. Hacim fiyata göre katlanarak arttı. Genel olarak, bu fiyat için yükseliş umudu da var.

Şaka değil gerçek: İşte son DeFi saldırısı Henüz hafta bitmemişken bir başka saldırı ile güne başlıyoruz. Haftanın son bu ayın ise ilk saldırı olarak kayıtlara geçiyor. Son saldırılar yatırımcıları daha fazla tedirgin ediyor. DeFi alanında oluşan saldırılar ise fazlasıyla dikkat çekiyor. Endüstrinin şimdiye kadarki en büyük saldırısını bildirdiği aynı hafta içinde başka bir merkezi olmayan finans sistemi yara aldı. Son siber saldırıya uğrayan DeFi projesi Ola Finance oldu. Ekip tarafından açıklanan bilanço ise 4,6 milyon dolar. Toplam 216.964 USDC, 507.216 BUSD, 200.000.00 fUSD, 550.45 WETH, 26.25 WBTC ve 1.24 milyon FUSE tokenı çalındı. Toplam değer 4,67 milyon dolar olarak açıklandı.

Youtube kanalımızda her gün bir video ile günün öne çıkan kripto para haberlerini izleyebilirsiniz.

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Sorumluluk reddi: Kriptoparahaber.com’da reklam alanlarındaki afişler ve haber akışındaki sponsorlu makaleler olmak üzere üçüncü taraf reklam verenlerin içerikleri ve bağlantı linkleri yer alabilir. Bu içeriklerde yer alan linkler farklı sitelerde açılmaktadır ve bu sitelerden kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Açılan linklerdeki projelerin araştırılması tamamen okuyucu sorumluluğundadır. Kriptoparahaber.com’da yer alan hiç bir gönderi ya da afiş yatırım tavsiyesi değildir. Kullanıcıların kriptoparahaber.com’daki linklerle ulaştığı sayfa ve projelerden kriptoparahaber.com sorumlu değildir.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin