Güneydoğu Asya Bölgesi’nde kripto yatırımları 2021 yılında büyüdü
Güneydoğu Asya Bölgesi’nde kripto yatırımları 2021 yılında büyüdü

Güneydoğu Asya Bölgesi’nde kripto yatırımları 2021 yılında büyüdü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 senesi kriptolar için altın çağ olduğunu çoğu zaman bahsettik. Önceki dönemlere göre daha çok yatırımcıların oyuna dahil olması sektörü genişletti. Bu alanda en çok yatırım yapan bölgelerden biri ise Asya oldu. Kripto yatırımları Asya ülkelerinde daha fazla büyümeye yol açtı. 

UOB, PwC Singapur ve Singapur FinTech Derneği (SFA) kripto firması tarafından bir rapor hazırlandı. Raporda ASEAN (Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği) baz alındı. Fintech firmalarına yapılan yatırımlar 2021’in ilk dokuz ayında önemli ölçüde arttı. 3,5 milyar dolarlık bir büyüme ile zirvesini gördü. Geçen yıla göre tam tamına 3 kat büyümeden bahsedebiliriz. Yüzde 400’ü aşan büyümenin içinde teknoloji ve kripto firmalarına olan yatırım fazlasıyla dikkat çekiyor.

Ülke olarak ele aldığımızda Singapur, toplam miktarın %44’ünü oluşturuyor. ASEN bölgesi için Singapur ön plana çıkarken ikinci sırada Endonezya yer alıyor. Kripto yatırımları, gelişen dünya ekonomisinde artık önemli yer tutuyor.

İnsanlar, dijital varlıklara karşı sempati duyuyor

3.000’in üzerinde katılımın gerçekleştiği bir ankette ise dijital varlıklarla sorular soruldu. Ankete katılan her 10 kişiden 9’u dijital varlıklara sıcak bakıyor. Gelecekte para birimlerinin dijital olabileceği görüşü hakim. Ayrıca şu an %14’lük kısım dijital para birimlerini kullanıyor. Katılımcıların yüzde 61’i CBDC kullanımı için daha pozitif olduğunu söylüyor.

Kripto yatırımları, 2021 yılı itibarıyla adeta patlama yaşadı. Hem ülkemizde hem farklı bölgelerde kullanım oranı fazlasıyla arttı. Son olarak raporda şuna dikkat çekildi: 

İnsanlar, kripto varlıkları görmekten mutlu. Şirketlerinde kripto varlıkları kabul etmesi ve borsaların düzenleyiciler tarafından kabul edilmesi kullanıcıları daha da cesaretlendiriyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin