Kripto madenciliğine ilgi yeniden canlanıyor! Canaan açıkladı
Kripto madenciliğine ilgi yeniden canlanıyor! Canaan açıkladı

Güney Kore’de yasa dışı ucuz fabrika gücü kullanan madenciler tutuklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’de yasa dışı ucuz fabrika gücü kullanan madenciler tutuklandı. Güney Kore’deki endüstriyel fabrikalarda yasa dışı olarak ucuz elektrik kullanarak kripto para madenciliği yapan 13 şirketten on dört kişi tutuklandı.

Güney Kore’de yasa dışı ucuz fabrika gücü kullanılan 4 farklı fabrika bulunuyor

Yonhap haber ajansının yaptığı bir habere göre, ülkenin güneybatıdaki Gwangju kentinde dört farklı fabrikada yasa dışı madencilik faaliyetleri olduğu iddia ediliyor. Pazar günü Gwangju Büyükşehir Polis Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, tutuklanan kişilerin, fabrika kullanımıyla ilgili kuralların ihlal etmeleri nedeniyle suçlu bulundukları belirtiliyor.

Madencilerin, Mayıs 2017’den bu yana kripto para ürettikleri belirtiliyor

Bu tür fabrikalarda madencilik faaliyetlerini yürüten şirketler, genel alanlardaki şirketlere kıyasla daha düşük elektrik maliyetleri ve daha düşük kiralar için yüzde 10 daha düşük elektrik maliyeti ödüyorlar. Şirketlerin her birinin tesislerinde 100-350 madencilik cihazı kurdukları ve Mayıs 2017’den bu yana kripto para ürettikleri belirtiliyor.

Bu olay, madencilik faaliyetleri için yasa dışı elektrik kullanılan ilk vaka değil

Hanam Endüstri Kompleksi’nde kripto para madenciliği  yapan altı şirket bulunurken, Nano ve Pyeongdong Endüstriyel Kompleksleri üç şirket bulunuyor. Bu olay, kripto para madencilerinin ülkedeki kamu ya da ofis alanlarında yasa dışı olarak sübvanse edilmiş elektrik kullanmakla suçlandığı ilk olay değil.

Geçtiğimiz Ağustos ayında, Güney Kore’deki bir elektronik perakende pazarının, satıcıların mağazalarında Bitcoin madenciliği yapılmasını yasakladığı biliniyor. Seul merkezli bir elektronik alışveriş merkezi olan Yongsam Market,   madencilik faaliyetleri nedeniyle artan faturalar ve güvenlik risklerini sebebiyle, market kaynakları kullanılarak, kripto para madenciliğinin yapılmasını yasakladı.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin