featured

Boğaların ilgisi azalıyor: Gözde altcoin’in fiyat düşüşü derinleşebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Uniswap (UNI), 2023 yılı için ilk kez 24 Mayıs’ta 5 doların altına düştü. Kısa süreli bir toparlanma çabasının ardından, kritik zincir üstü verileri artık yaklaşmakta olan başka bir düzeltmenin erken işaretlerini gösteriyor. Peki, boğalar mücadeleye devam edebilecek mi?

Kripto para piyasasında, geçen hafta gerçekleşen canlanmasının ardından UNI fiyatı yeniden 5,2 dolar seviyesine yükselmişti. Ancak, çok kısa bir süre sonra ayılar yeniden kontrolü ele geçirdi. Gözde altcoin’in işlem hacimleri de Mayıs ortasında kaydedilen değere göre hâlâ oldukça düşük.

Kripto balinalarının da ilgisi azalırken fiyatın yeniden toparlanma şansı ne kadar yüksek?

Balinalar tedbirli davranıyor

Kripto balinalarının gözde altcoin’e olan ilgisi eskiye göre oldukça düşük. Son gerçekleşen fiyat artışı bile balinaları ikna etmeye yetmedi.

IntoTheBlock’un aşağıdaki tablosu, UNI içeren büyük işlemlerin geçen hafta %21 oranında düştüğünü gösteriyor. 24 Mayıs’ta balinalar 100,000 doları aşan 38 işlem gerçekleştirdi. Ancak 30 Mayıs tarihinde yalnızca 22 tane bu işlemlerden kaydedildi.

UNI altcoin grafik

Büyük işlemler metriği, değeri 100,000 doları aşan onaylanmış işlemlerin sayısını toplayarak balina etkinliğinin düzeyini değerlendirir. Önemli ölçüde düşmesi, balinaların güveninin azaldığına işaret eder.

Gözde altcoin’in fiyatındaki büyük düşüş eğilimi göz önüne alındığında, büyük yatırımcıların ilgisinin kaybolması da oldukça normal gözüküyor.

Balina işlemleri, piyasanın çok ihtiyaç duyduğu likiditeyi sağlar. Dolayısıyla, piyasa likiditesindeki bu düşüş UNI yatırımcılarının siparişlerini doldurmak için fiyatlarını düşürmeye itebilir.

Ayılar 1,2 milyon adet token satmak istiyor

Mevcut düşüş eğilimi sırasında birçok UNI sahibi, ellerindeki token’ları satmak istiyor. Şu anda yatırımcılar toplamda 1,2 milyon adet token’ı satışa çıkardı. Bu arada alıcılar ise yalnızca 1,1 milyon adet token’lık alım siparişi verdiler.

Piyasada arz edilen token hacmi talebi aştığında, piyasa duyarlılığının büyük ölçüde düşüş eğilimi gösterdiğinin sinyalini verir.

Şu anda 100,000’den fazla UNI için talep sıkıntısı var. Bu, satıcıların siparişlerini hızlı bir şekilde doldurmak için fiyatları düşürmek zorunda kalabilecekleri anlamına gelir.

Sonuç olarak, balina işlemlerindeki düşüş ve yükselen satış siparişleri günlerde UNI fiyatlarını olumsuz etkileyebilir.

UNI Fiyat Tahmini: Hedef 4,50 dolar olabilir mi?

Azalan talep ve balinaların ilgisinin azalması göz önüne alındığında UNI fiyatı için en olası fiyat tahmini 4,50 dolara doğru bir düşüştür.

Bununla birlikte, IntoTheBlock tarafından alından IOMAP verileri gözde altcoin’in ilk destek noktasının 5 dolar civarında olduğunu gösteriyor.

Aşağıda görüldüğü gibi, 2,48 milyon adet UNI token’ını ortalama 5 dolar fiyatla satın alan 2,580 yatırımcı iyi bir mücadele verebilir.

Bununla birlikte düşüş momentumu devam ederse, fiyat tahmin edildiği gibi 4,53 dolara doğru kayabilir.

Öte yandan boğalar, 5,20 dolarda bulunan kritik direnç noktasının üzerine çıkmayı başarırsa düşüş tahmini geçersiz kalacaktır.

Ancak ortalama 5,17 dolar fiyatla 10,77 milyon adet UNI token’ı satın alan 5,380 yatırımcıdan gelen satış duvarı muhtemelen bunu engelleyecektir.

Pek olası olmasa da, boğalar bu direnç noktasını aşabilirse gözde altcoin’in fiyatı 5,86 dolar seviyesine doğru yükselebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin