Goldman Sachs, kripto benimsemesinin Bitcoin (BTC) fiyatını artırmak için yeterli olmadığını düşünüyor
Goldman Sachs, kripto benimsemesinin Bitcoin (BTC) fiyatını artırmak için yeterli olmadığını düşünüyor

Goldman Sachs, kripto benimsemesinin Bitcoin (BTC) fiyatını artırmak için yeterli olmadığını düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, bu yıl Fed’in faiz artırımlarına işaret etmesiyle birlikte ABD hisse senedi piyasasının düşmesine müteakip ağır bir düzeltmeye tanık oldu. Bitcoin düşüş trendine girmiş olsa da ana akım bireysel yatırımcılar arasında benimsenmesi artıyor.

Ancak bankacılık devi Goldman Sachs, Bitcoin fiyatını artırmak için mevcut benimsenmenin yeterli olmayacağına inanıyor. Goldman stratejistleri Zach Pandl ve Isabella Rosenberg, 27 Ocak Perşembe günü yatırımcılara yönelik bir yorumda, Bitcoin’in ana akım çekiciliği kazanmasına rağmen, diğer makro varlıklarla olan ilişkisinin de yükselişte olduğunu yazdı.

Bitcoin ve kriptodaki güçlü tasfiyeler genellikle hisse senedi piyasasındaki tasfiyeleri izledi. Bloomberg verilerine göre, Bitcoin’in S&P 500 ile korelasyonu şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştı.

Bitcoin’in diğer varlıklarla olumlu ilişkisi

Rapor, Bitcoin fiyatının bazı “sınır” teknoloji hisseleri, ham petrol fiyatları ve başabaş enflasyon gibi tüketici fiyat riski vekilleri ile pozitif korelasyonu olduğunu gösteriyor. Öte yandan Goldman, Bitcoin’in USD ve gayrimenkul ile negatif korelasyon gösterdiğine dikkat çekiyor ve şöyle açıklıyor:

Stratejistler, kripto piyasasının son satışlarının, “ana akım benimsemenin iki ucu keskin bir kılıç olabileceğinin” altını çiziyor. “Değerlemeleri artırabilse de, muhtemelen diğer finansal piyasa değişkenleriyle korelasyonları artıracak ve varlık sınıfını elinde tutmanın çeşitlendirme faydasını azaltacaktır.”

Kripto piyasasındaki son düşüş, Fed’in yüksek enflasyon nedeniyle bu yıl faiz artışına işaret etmesinden kaynaklanıyor. Stratejistler şunları ekledi:

“Zamanla, metaverse’deki uygulamalar da dahil olmak üzere blok zinciri teknolojisinin daha da geliştirilmesi, belirli dijital varlıklar için değerlemelerde zincirleme bir etki olabilir. Ancak bu varlıklar, merkez bankasının parasal sıkılaştırması da dahil olmak üzere makroekonomik güçlere karşı bağışık olmayacaktır.”

Bitcoin ve diğer birçok altcoin, tüm zamanların en yüksek seviyelerinden ortalama %50’den fazlasını kaybetti. Sizce bu yıl BTC fiyatı 30.000 doların altına düşebilir mi?

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin