featured

Genel piyasada son durum: Altcoin sezonu kapıda mı? İşte detaylı haftalık değerlendirme

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasında Nisan ayının ilk haftasına başlangıç yapıyoruz. Geçen hafta, fena olmayacak şekilde iyi geçti. Bitcoin’in biraz daha yatak alanda ilerlemesi altcoinleri harekete geçirdi. Ciddi yükselişler bu dönemde devam etti. Ancak yatırımcılar altcoin sezonu için sabırsızlanıyor. Peki altcoin sezonu yaşanıyor mu? Yoksa biraz daha zaman var mı?

Bitcoin geçen hafta, 45.800 ile 47.400$ arasında bir fiyat aralığında işlem gördü. Bu aralıkta kalması kararsızlık gibi gözüktü. Ancak altcoinler bunu fırsata çevirdi. Genellikle altcoinler BTC’ye uymayı reddetti.

Yükselişlerin yüzde 50’yi geçmesi piyasayı adeta bayram havasına soktu. Genel olarak değil de varlıklara tek tek baktığımızda hepsi rallisini yaparak bir altcoin sezonu yaşıyor. Ancak genel bir sıçrama zaman zaman kaydediliyor.

Altcoin sezonu, yatırımcılara bayram yaptırabilecek mi?

STEPN (GMT), Zilliqa (ZIL), Aave (AAVE) ve Waves (WAVES) gibi kripto para birimleri, Bitcoin’in son 7 gün içinde %2’den fazla düşmesine rağmen %40’tan fazla yükselmeyi başardı. Santiment’e göre, kripto meraklılarının altcoin sezonu çağrıları çok büyük ve sağlanan verilerle gösterdi.

STEPN, fiyatı %200’ün üzerinde fırladığı için geçen haftanın kazananı oldu. ZIL yaklaşık %52 kazanmayı başarırken, WAVES ve AAVE son 7 gün içinde sırasıyla %45 ve %42 artarak, bu varlıkları takip etti.

Son 30 gün içinde BTC, çoklu jeopolitik sorunlar ve duygular arasında %17’nin üzerinde arttı. Altcoinler ise daha çok yükseliş gösterdi. Son 1 ay içinde GTM’nin fiyatı yüzde 1400 gibi büyük bir artış gösterdi. ZIL %293 artarken, Waves ve Aave de sırasıyla %144 ve %90 arttı. Bu ve buna benzer pek çok varlık fazlasıyla fiyatlandı. Ufak bir altcoin sezonu kendini iyiden iyiye gösteriyor gibi.

BTC 1 yıl ve daha fazla boyunca tutuluyor

Glassnode tarafından yayınlanan bir rapora göre, 1 yıldan uzun süredir tutulan BTC arzı tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşıyor. 2021 boğa koşusunun ilk çeyreğinde toplanan token, sahipleri ile hala harcanmamış durumda. Bu da yeni bir ATH söylentilerini fazlalaştırıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin