FTX’in arka bahçesi olan Alameda Reearch’ün yaptıkları konuşuluyor…

FTX’in arka bahçesi olan Alameda Research’ün yaptıkları konuşuluyor…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain analitik firması Arkham Intelligence, Alameda Research’ün çöküşünden önce FTX ABD’den 204 milyon dolar çektiğini ortaya çıkardı. 6 Kasım ile kripto para borsasının çöktüğü tarih arasında, ABD’deki yan kuruluşundan en çok fon çeken ilk üç kuruluş, 49 milyon dolarla FTX istismarcısı Alameda ve 40 milyon dolarla Amber Group oldu.

FTX ve borsaya bağlı olan kuruluşların neler yaşadığı bir bir ortaya çıkıyor. Bazı yapılan hamleler ise yatırımcıları şaşırtacak cinsten olduğunu görüyoruz. Bu konuda Alameda Reseach’ün daha çok ön plana çıkması ise şaşırtıcı değil.

Arkham, çeşitli kripto varlıklarında 204 milyon dolar çeken Alameda Research ile bağlantılı sekiz adres belirledi. Tutarın 142,4 milyon doları FTX uluslararası cüzdanlarına gönderildiği saptandı.

Alameda Research, Solana ekosisteminde de başrolde

Solana ekosistemi, FTX bağlantıları nedeniyle eleştirilerle karşılaşmaya devam ettikçe, daha fazla spekülasyon ortaya çıktı. Daha önce Binance , bir Solana ortaklığıyla bağlantılı olan Serum tokeni için alım satım çiftlerini kaldırdığını duyurdu. FTX çöküşünün ardından %50’den fazla değer kaybeden Solana fiyatı, neredeyse hiç iyileşme belirtisi göstermedi.

FTX ve Alameda Research etrafındaki FUD’un sonu gelmezken, kripto para birimi fiyatta daha fazla düşüş yaşayabilir. Son olarak, kripto etkileyicisi BitBoy, Alameda Research’ün Solana blok zinciri durdurulduğunda işlemler düzenlediğini iddia etti. 

Son tweet’inde Solana’da pozisyonu olanların varlıklardan kurtulması gerektiğini söyleyerek uyarıda bulundu. BitBoy, Alameda Research’ün kara para akladığını ve blok zinciri duraklamaları sırasında bazı işlemlerle baskı yaptığını söyledi. FTX’in blockchain projesine yaptığı yatırım sayesinde Solana fiyatı büyük ölçüde düştü. BitBoy şu açıklamayı yaptı:

Solana blok zinciri her durakladığında, aslında Alameda Research kara para aklama ve kaba kuvvet işlemleri yapıyordu.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin