Fransa Merkez Bankası, Dijital Euro'nun temeli olarak XRP'yi görüyor
Fransa Merkez Bankası, Dijital Euro'nun temeli olarak XRP'yi görüyor

Fransa Merkez Bankası, Dijital Euro’nun temeli olarak XRP’yi görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Büyük Avrupa merkez bankalarından biri, XRP’yi dijital Euro ihraç etmek için potansiyel bir platform olarak görüyor

CPA Australia, Fransa Merkez Bankası’nın Ripple ve XRP’yi dijital Euro’yu çıkarmak için potansiyel bir platform olarak kullanmayı düşündüğünü belirten bir rapor yayınladı.

Bitcoin, Ethereum CBDC’nin temeli olarak reddedildi

CPA Australia, 1886’dan beri dünya çapında 150’den fazla ülkede 166.000’den fazla çalışanıyla çalışan Avustralya’da profesyonel bir muhasebe kuruluşudur.

CPA Australia, “Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC’ler): Karşılaştırmalı Bir İnceleme” adlı bir rapor yayınladı. Rapor, Fransız Merkez Bankası’nın dijital Euro’yu başlatmak için olası bir temel olarak Ripple ve XRP’yi tartıştığını ortaya koydu.

En büyük iki kripto para birimine de bakıldı. Ancak rapor, Bitcoin’i çok riskli bir takas aracı olarak adlandırıyor. Ethereum’a gelince, “merkezi değildir ve herhangi bir hükümet tarafından kontrol edilemez” ifadesi kullanılıyor.

Yine de rapora göre, Avustralya hükümeti Ethereum topluluğunda bir CBDC programı başlatmayı düşünüyor.

Rapor, Çin kaynaklı son küresel salgın nedeniyle dünyanın hızla yeni teknolojik gelişme aşamasına girdiğini söylüyor. Salgın, virüsü bir sahibinden diğerine yayan nakit paranın aksine, dijital para birimlerinin ve çevrimiçi ödemelerin benimsenmesini teşvik etti.

XRP’den daha iyi ve merkezi bir alternatif olarak bahsediliyor

Rapor, Ripple’den “Ethereum’a alternatif bir platform” ve XRP’nin bu kendi defterinde çalışan bir kripto para olarak bahsediyor.

Yazarlar, Ripple’ın yüksek merkezileştirmesi nedeniyle CBDC için bir model olarak birden fazla banka tarafından güvenildiğinden de bahsetti.

“Ripple ve XRP, CBDC’ler için bir model olarak birçok bankanın güvenini almış durumda. Çünkü oldukça merkezileştirilmiş ve merkezi olmayan ve izinsiz Bitcoin ve Ether’in aksine yalnızca belirli ağ nodelarının işlemleri doğrulayabildiği izinli bir ağa dayanıyor.”

Belgede ayrıca Fransa Merkez Bankası’nın XRP ve Ripple’ı dijital Euro yapmak için potansiyel bir platform olarak tartıştığı belirtildi.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin