Flaş: Kanada'nın yeni Bitcoin hamlesi SEC'i ateşleyebilir mi?
Flaş: Kanada'nın yeni Bitcoin hamlesi SEC'i ateşleyebilir mi?

Flaş: Kanada’nın yeni Bitcoin hamlesi SEC’i ateşleyebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fidelity’den bugün çok önemli bir Bitcoin hamlesi geldi. Şirket, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Fidelity Canada’nın ülkede spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) teklifini başlattığını söyledi. Halihazırda bir Bitcoin ETF sunan en büyük varlık yöneticisi, aynı zamanda bir yatırım fonu başlatmış oldu.

Kanada’dan Bitcoin yatırım fonu geldi

Fidelity Advantage Bitcoin ETF, Kanada doları versiyonu için FBTC ve ABD doları versiyonu için FBTC.U borsa sembolü altında Toronto Menkul Kıymetler Borsasında (TSX) işlem görmeye başladı. Teklifin yatırım fonu versiyonu olan Fidelity Advantage Bitcoin ETF Fonu, tüm varlıklarını ETF’ye yatırıyor.

Fidelity Kanada Ürün ve Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Kelly Creelman yaptığı açıklamada şunu söyledi:

”Fidelity’nin gücü ve ölçeğiyle desteklenen, profesyonelce yönetilen bir Bitcoin ETF ve ETF fonu sunmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Fidelity Investments Canada ULC, Fidelity Investments Inc’in Kanada kolu olarak faaliyet gösteriyor. Kasım ayında varlık yöneticisi, bugün piyasaya sürülen Bitcoin ETF tarafından kullanılan kurumsal bir BTC ticareti ve saklama platformu olan Fidelity Clearing’i başlatmak için ülkenin düzenleyicilerinden onay aldı.

ABD’den niye farklı? SEC’e örnek olur mu?

Fidelity Advantage Bitcoin ETF, Bitcoin’e ABD pazarlarında bulunan ürünlerden farklı şekilde yatırım yapıyor. Ekim ayında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ABD’deki ilk Bitcoin bağlantılı ETF’yi onayladı; ancak ProShares Bitcoin Strategy ETF, Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapıyor.

Mart ayında Fidelity, ABD’de bir spot Bitcoin ETF’yi listelemek için başvuruda bulunmuştu. ancak ülkede düzenleyicilerin doğrudan Bitcoin maruziyeti için uygun bir yolu onaylamak için ne zaman hamle gerçekleştireceği belli değil. Kuzey Amerika’da piyasaya sürülen türünün ilk ürünü Şubat ayında Kanada’da listelendi ve yatırımcıların artan iştahı henüz SEC’de yankı uyandırmadı.

Komisyon, Bitcoin piyasalarında spot Bitcoin ETF’nin başlatılmasını sağlamak için henüz “yeterli yatırımcı koruması olmadığını” ifade ediyor. Başkanı Gary Gensler dün konuyla ilgili konuştu ve bir listelemenin gerçekleşmesi için ihraççıların uyması gereken bazı gereksinimleri paylaştı. SEC’in masasında onay bekleyen bir dosya yığını olduğu biliniyor.

bitcoinmagazine

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin