FTX iflas sürecinden bu yana nerdeyse yarim milyar dolarlık saldırıya maruz kaldı

Flaş Gelişme: Bahamalar’daki düzenleyiciler FTX’in varlıklarına el koydu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bahamalar, FTX’in eski CEO’su SBF ile beraber daha çok duyulmaya başlandı. Son 2 aydır gündemimiz adeta FTX oldu. Bahamalar ve Amerika’nın verdiği kararlar ise gündemden hiçbir türlü düşmedi.

Şimdi yeni gelen bir karar ise FTX mağdurları için umut verici olabilir. Bahamalar’daki düzenleyiciler, varlıkların iade edilmesiyle ilgili bir karara imza attı. Buna göre mahkemelerin uygun gördüğü şekilde dolandırılan yatırımcılara iade edilmek amacıyla saklanmak üzere gözaltında tutulduğunu söylüyor.

Sam Bankman-Fried, 3 Ocak’taki duruşmasını ebeveyninin evinin sınırları içinde beklerken, Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu (SCB), feshedilmiş kripto para biriminin Bahama alt bölümü olan FTX Digital Markets’ten 3,5 milyar dolar değerinde dijital varlığa el koyduğunu açıkladı.

Düzenleyiciler, FTX varlıklarına gözetim altına aldı

Perşembe günü geç saatlerde yayınlanan bir basın açıklamasına göre, Bahama Menkul Kıymetler Komisyonu 12 Kasım itibarıyla değeri 3,5 milyar doları aşan FTX mevduatlarını gözaltına aldı. Düzenleyicilerin aldığı bu karar yıl bitimi yaklaşırken topululuk tarafından olumlu karşılandı.

Bahama makamlarına göre, söz konusu dijital varlıklara el konulması SBF’nin tavsiyesi üzerine gerçekleştirildi. FTX’in eski CEO’sunun, SCB’yi, önlem alınmazsa müşteri fonlarının “yakında dağıtılacağı” konusunda uyardığı bildirildi.

Son olarak komisyon yaptığı açıklamada, fonların “koruma amacıyla Komisyon tarafından kontrol edilen dijital cüzdanlarda” saklandığını yazdı. Varlıklar, Bahamalar Yüksek Mahkemesi FTX müşterilerine ve alacaklılarına iade emri verene kadar Komisyonun kontrolünde kalacaktır.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin