Fed'in önümüzdeki hamlelerine kripto piyasası nasıl tepki verecek?
Fed'in önümüzdeki hamlelerine kripto piyasası nasıl tepki verecek?

Fed’in önümüzdeki hamlelerine kripto piyasası nasıl tepki verecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Faiz oranlarındaki artış kripto piyasasını büyük ölçüde etkiledi ve ABD Federal Rezervi sıkılaşma politikasına devam edecek gibi görünüyor.  Bu ayın başlarında Bloomberg Analisti McGlone, faiz oranlarının artmasıyla birlikte Bitcoin’in geleneksel hisse senetlerinden daha iyi performans göstereceğini söyledi. Ancak bu noktaya kadar Bitcoin, Bloomberg’in tahmin ettiği trendi izlemedi.

Nitekim Bloomberg’in yükseliş bakış açısına rağmen, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hâlâ düşüyor. Örneğin, BTC ve ETH, Fed’in açıklamasından sonra %2 düştü. BTC şu anda 19.000 doların altında işlem görüyor.

U.S Federal Reserve Set To Hike Rates Above 400 BPs - How Will Crypto Market React?

Fed Rezerv’in Federal Açık Piyasa Komitesi, ülkedeki para arzını kontrol ederek enflasyon ve durgunluk sırasında ekonomiyi yönetir. Fed, para arzını niceliksel sıkılaştırma ve rezervleri gevşetme yoluyla sürdürüyor. Sonuç olarak, faiz oranlarındaki artış piyasada oynaklığı tetikler.

Fed, enflasyonun 2025’e kadar %2’ye düşeceğini söyledi

Federal Rezerv, Perşembe günkü Federal açık piyasa komitesi toplantısında enflasyonla mücadele planlarını açıkladı. Fed, 2022 sonuna kadar oranları 400 baz puana kadar yükseltmeyi planladığı için Fed’in 75 baz puanlık faiz artışı, mevcut görünümün küçük bir kısmı.

Ağustos ayında TÜFE yıllık %8,3 enflasyon gösterdi, ancak Federal Rezerv enflasyonun 2025’e kadar %2’ye düşeceğini tahmin ediyor. Fed, enflasyonu 2022’ye kadar %5,4’e ve 2023’e kadar %2,8’e düşürmeyi planlıyor.

Eylül ayı CNBN Fed Anketinden, Fed’in faiz artışı 11 ay boyunca en yüksek oranda kalacak. Brean Capital’in baş ekonomi danışmanı John Ryding, ankete yanıt olarak yorum yaptı.

Ryding, Fed’in sonunda enflasyon sorununun kritik olduğunu anladığını söyledi. Fed’in parasal sıkılaştırma oranının ‘pozitif bir reel politika faizi’ olduğunu düşünüyor. Ekonomist, Fed’e mevcut oranı %5 artırmasını tavsiye ediyor. Ankete katılan bazı ekonomistler, Fed’in sıkılaştırmayı abartabileceğini düşündüklerini bildirdi.

Durgunluk küresel ekonomiyi vurur – Dünya Bankası

Dünya Bankası, dünya ekonomisinin savaş benzeri para politikaları nedeniyle durgunluğun küresel ekonomiyi vuracağını söylüyor.

Northman Trader’ın kurucusu Svan Henrich, gelecek yıl faiz oranlarının enflasyondan ziyade durgunluğa bağlı olacağını düşünüyor. Fed Başkanı Jerome Powell’ın Paul Volcker’ı taklit ettiğini düşünüyor. Paul Volcker, ABD Fed Rezervlerinin eski Başkanıdır. Henrich ayrıca Powel’a 40 baz puan hedefine ulaşmadan önce dönmesini tavsiye etti.

Jerome, durgunluğun derinliğini veya ne zaman olacağını bilmediğini söyleyerek durgunluk hakkında fazla bir şey söylemeyi reddetti. Bu arada, Fed tüm resesyon spekülasyonlarını reddetti.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin