Fed faiz kararı öncesinde Bitcoin ve Ethereum nasıl hareket ediyor?
Fed faiz kararı öncesinde Bitcoin ve Ethereum nasıl hareket ediyor?

Fed faiz kararı öncesinde Bitcoin ve Ethereum nasıl hareket ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasalar ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararını beklerken, Bitcoin Çarşamba günü 19.000 doların altına düştü. Faiz artışı için fikir birliği 75 baz puanda kalsa da, bazıları enflasyonun tarihsel olarak yüksek seviyelerde kalmasıyla 100 baz puanlık bir faiz artırımı bekliyor. Bununla birlikte, 100 baz puanlık faiz artışı gerçekleşirse kripto piyasaları ciddi satış baskısıyla karşı karşıya kalabilir.

Bitcoin

Yatırımcılar, bugün gerçekleşecek olan FOMC toplantısını beklerken Bitcoin (BTC) günün erken saatlerinde 19.000 doların altına düştü.

Fed’in faiz oranlarını 100 baz puan artırmaya kadar gidip gitmeyeceğine dair spekülasyonlar arttıkça, piyasa belirsizliğini koruyor.

Sonuç olarak, BTC 19.600 dolar seviyesinin üzerinde bir zirveye ulaştıktan bir gün sonra bugün erken saatlerde 18.813 dolara düştü.

Grafiğe bakıldığında, bu son düşüş, 10 günlük (kırmızı) hareketli ortalamayı 25 günlük (mavi) karşılığı ile aşağı yönlü bir kesişimin eşiğine getirdi.

Bu olursa, Bitcoin’in yalnızca 19.000 doların altına düşmekle kalmayıp, Haziran ayından bu yana ilk kez potansiyel olarak 18.000 doların altına düştüğünü görebiliriz.

Sonuç olarak Bitcoin, Fed’in faiz kararından önce konsolide edilmeye devam ediyor.

Ethereum

Ethereum 1.300 dolar seviyesinin üzerinde marjinal bir şekilde konsolide oluyor.

Salı günü 1.378 dolarlık en yüksek seviyenin ardından ETH/USD bugün erken saatlerde 1.319 dolarlık gün içi en düşük seviyesine geriledi, çünkü kripto piyasalarında düşüş devam ediyor.

Yatırımcılar son günlerde kararsız davrandılar ve faiz artırımından önce uzun vadeli tutmak yerine pozisyonları tasfiye etmeyi seçtiler.

Belirsizlikteki artış, 14 günlük bağıl güç endeksinde (RSI) bir çarpışmanın ardından geldi ve endeks bir direnç noktasına ulaştı. Şu anda fiyatların yükselmesinin önündeki en büyük engel olan endeks 38.43’te seyrediyor.

Piyasada yüksek düzeyde korku olsa da, yukarıda belirtilen tavanın kırılmasını görürsek, ETH boğaları piyasaya yeniden girebilir ve fiyatı 1.400 doların üzerine taşıyabilir.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin