FED’in faiz oranı, enflasyon ve sonrasındaki kripto paraların görünümü…

FED’in faiz oranı, enflasyon ve sonrasındaki kripto paraların görünümü…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, para politikası konusundaki altı aylık ifadesinin ilk günü için bugün Capitol Hill’e katıldı. Kongre senatosu milletvekillerinden oluşan bir panele hitaben konuşma gerçekleştirdi, Powell, merkez bankasının enflasyonu düşürmeye kararlı olduğunu vurguladı.

Powell, Federal Rezerv’in, enflasyonun Fed’in %2’lik hedefine doğru gittiğine dair net göstergeler görene kadar faiz artırımı kampanyasını sürdüreceğini yeterince açık bir şekilde belirtti. Powell, enflasyonla mücadele sözü vermenin yanı sıra, güçlü bir işgücü piyasası ve sürekli artan talep ile ekonominin genel durumunun olumlu olduğunu vurguladı.

Federal Rezerv, Mart 2022’de oranları artırmaya başladı. Bir yıl içinde oranları %0’dan %4,50 ila %4,75 aralığına çıkardı. 75 baz puanlık bir dizi artışın ardından Merkez Bankası, faiz oranlarını Aralık ayında yalnızca 50 baz puan ve Ocak ayında 25 baz puan artırmaya karar vererek, olası bir soğuma hızının sinyalini verdi. 

Powell sonrası kripto piyasasındaki durum

Piyasalar haberlere neredeyse nötr tepki verdi. Bu yazı yazılırken, DXY %0,98 yükselirken, S&P500 %0,96, Nasdaq %0,63 ve Dow %0,90 düştü. BTC ve ETH iyi durumda, en iyi kripto para birimi yalnızca %0,45 ve en iyi akıllı sözleşme platformu %0,49 düştü.

Dalgalanma kripto piyasasında çok arttı. Özellikle başkan Powell’ın faiz açıklamaları Bitcoin fiyatında 22.000 doların aşağıya doğru kırılmasına neden oldu. Fakat Powell’ın kripto inovasyonu hakkında yaptığı yorumlar olumlu karşılandı.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin