Faiz kararından sonra FED Başkanı Powell neler söyledi?

Son Dakika! FED Başkanı Powell’dan faiz ve kripto açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şubat ayının sonlarından bu yana FED tarafından gelecek olan konuşma bekleniyordu. Enflasyonun yeteri kadar yavaşlamaması söylentileri çoğaltı. Piyasadaki dedikoduların başlaması 50 baz puan söylentilerini ortaya çıkardı.

Bugün ise tüm sisli bulutlar çözüldü. FED Başkanı Powell merak edilen soruları tek tek cevapladı. Aslında konunun ipuçları dün ortaya çıkmıştı. Fakat bugün Powell, faizi tekrar yineledi. Ancak bu sefer faizi in hızı yönünde keskin bir dönüşe işaret edildi.

Powell, enflasyonun düşmesi için daha fazla artışı öngördü. FED Başkanı Powell;

“Faizler muhtemelen beklediğimizin üzerinde olabilir. Enflasyonun yeterince düşmemesi faiz hızını azaltmıyor. Enflasyonu düşürmek için önümüzde uzun bir yol var.

Enflasyonu %2’ye düşürmek için faiz artırımı uygun olacaktır. Enflasyon yükselişini durdurduk ancak ilerlediğimiz yol engebeli olacak. Gelen verilerin ekonomik aktivite ve enflasyon görünümüne yansımalarını dikkate alarak toplantı toplantı kararlarımızı almaya devam edeceğiz.”

Aynı zamanda FED Başkanı Powell kripto paralarla ilgili de konuştu. Başkan Powell,

“Kripto sektöründe neler olduğunu izlemeyi sürdürüyoruz. Dolandırıcılık ve şeffaflık eksikliğini görüyoruz. Fakat inovasyonun önemli olduğunu düşünüyoruz. İnovasyonu engelleme niyetinde değiliz.”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin