Fed'in faiz kararı beklentileri karşılayacak mı?
Fed'in faiz kararı beklentileri karşılayacak mı?

Fed’in faiz kararı beklentileri karşılayacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Wall Street, Çarşamba günkü FOMC toplantısında ABD Merkez Bankası’ndan 25 baz puanlık bir faiz artışı bekliyor. ABD Merkez Bankası (Fed), esas olarak enflasyonu %2’ye düşürme hedefine dayalı olarak, önemli bir faiz artırım kararı daha açıklayacak. Wall Street uzmanları, soğuyan enflasyon ve güçlü istihdam verilerini dikkate alarak Fed’in 25 baz puanlık bir faiz artırımı yapacağına inanıyor.

Vadeli işlemlere bağlı ABD hisse senedi endeksleri Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq 100, ABD Fed’in faiz artırım kararı öncesinde %0,50 düştü.

Wall Street’in Fed’in faiz artırımına ilişkin beklentileri

ABD Merkez Bankası, Aralık ayında art arda dört adet 75 baz puanlık ve 50 baz puanlık bir faiz artırımı ile geçen yıl faiz oranını 425 baz puan artırdı. Wall Street, artan durgunluk riski ve borç nedeniyle faiz artışlarında yavaşlama bekliyor.

JPMorgan, FOMC toplantısında ABD Merkez Bankası’nın 25 baz puanlık bir faiz artışına gideceğini tahmin ediyor. JPMorgan CEO’su Jamie Dimon daha önce Fed’in faiz oranlarını %5’in üzerine çıkarmak zorunda kalabileceğini söylemişti.

Barclays, Credit Suisse, Citi, Goldman Sachs, HSBC, Nomura ve Wells Fargo dahil tüm büyük bankalar, ABD Merkez Bankası’ndan 25 baz puanlık bir faiz artışı bekliyor. Beklentiler çoğunlukla enflasyonun düşmesine, güçlü istihdam verilerine ve dördüncü çeyrekte ABD GSYİH büyüme oranının %2,9’a yükselmesine dayanıyor.

Ancak uzmanlar, enflasyon hâlâ hedefin üzerinde olduğu için Fed’in daha yüksek bir faiz artırımı yapacağına inanıyor. Federal Rezerv Yönetim Kurulu üyesi Christopher J. Waller, Fed’in bir pivotu değerlendirmek için üç aylık pozitif verilere değil, altı aylık verilere ihtiyacı olduğunu iddia ediyor. Bu nedenle, Fed’in 2-3 Mayıs’taki toplantısı öncesinde faiz artırımına ara vermesi muhtemel görünüyor. CME FedWatch Tool’a göre, Fed’in 25 baz puanlık bir faiz artırımı olasılığı %99,3’e yükseldi.

Kripto piyasası nasıl etkilenecek?

Fed’in faiz oranını 25 baz puan artırması muhtemelken, 50 baz puanlık bir faiz artışı da mümkün görünüyor. Fed 25 baz puanlık bir faiz artırımına giderse ve güvercin bir duruşa işaret ederse, o zaman Bitcoin fiyatı 25.000 doların üzerine çıkabilir. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell, basın toplantısında şahin imasında bulunursa, boğalar ve ayılar arasındaki mücadele devam edecek.

Bitcoin fiyatı şu anda son 24 saatte %1 artışla 23 bin dolar seviyesinin yakınında işlem görüyor. Bu arada, Ethereum fiyatı yatay hareket ediyor ve 1.575 dolardan işlem görüyor. Kripto piyasası mevcut makroekonomik koşullar göz önüne alındığında bu hafta boyunca dalgalanmaya devam edecek.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin