Fed toplantısının en önemli açıklaması! Fed şahin tutumunu koruyacak mı?
Fed toplantısının en önemli açıklaması! Fed şahin tutumunu koruyacak mı?

Fed toplantısının en önemli açıklaması! Fed şahin tutumunu koruyacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Federal Rezerv, Eylül FOMC toplantısının tutanaklarını yayınladı. Federal Açık Piyasa Komitesi, ABD’nin para politikası yapımından sorumludur. Fed yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadele için çok az şey yapmanın maliyetinin, çok fazla şey yapmanın maliyetinden daha ağır bastığını belirtiyor.

Fed’in şahin tutumunu koruması bekleniyor

Kripto para piyasası makroekonomik faktörlere bağlıdır. Dahası, Federal Rezerv’in şahin duruşu kripto pazarını her şeyden çok etkiliyor. Fed, yükselen enflasyon seviyelerini kontrol altında tutmak için faiz artırımlarına ve niceliksel sıkılaştırmaya gidiyor. Merkez bankası, art arda 75 baz puanlık dört faiz artırımına karar verdi. Kilit federal yetkililer, bankanın henüz kısıtlayıcı para politikasını bitirmediğini açıkça belirtti.

Fed‘in şahin duruşunun dezavantajı küresel ekonomik yavaşlama. Dünya Bankası, küresel ekonominin 2023’te resesyondan etkileneceğini iddia ediyor. Benzer şekilde BM, merkez bankalarından yaklaşan bir resesyonu önlemek için şahin duruşlarından dönmelerini istedi. Ayrıca JP Morgan CEO’su Jamie Dimon dün yaptığı açıklamada ekonominin 6-9 ay içinde resesyonla karşı karşıya kalacağını belirtti.

Ayrıca Tesla’dan Elon Musk ve Ark Invests’ten Cathie Wood, ABD ekonomisinin deflasyonun eşiğinde olduğunu belirtiyor. Deflasyon, emtia ve hizmet fiyatlarının düştüğü bir dönemdir. Pek çok uzman da ekonominin stagflasyonla karşı karşıya olduğuna inanıyor. Ekonomide stagflasyon olduğu dönemlerde piyasa durgundur. Stagflasyon, muhtemelen Fed’in duruşunun olası en kötü sonucudur.

Bazı piyasa katılımcıları, küresel finansal istikrarsızlığa yönelik tehditler nedeniyle Fed’in yön değiştirebileceğini umuyor.

Federal Rezerv yön değiştirecek mi?

Fed’in şahin duruşunun devam etmesine rağmen, bazı uzmanlar Fed’in tonundaki hafif değişikliğe dikkat çekiyor. Schwab Politika Araştırma Merkezi’nden Kathy Jones, para politikasını yeniden ayarlamak için yapılan küçük referansın bile önemli olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, Fed’in kısıtlayıcı duruşundan kaynaklanan potansiyel yayılmayı kabul ettiğini düşünüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin