Bitcoin 23 bin doları geçerken altcoin rallisi kapıda mı?

Fed sonrası kripto piyasalarında son durum: Bitcoin ve türevleri nasıl tepki verdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Mayıs ayındaki Federal Açık Piyasa Komitesi politika toplantısı, yirmi yılı aşkın bir süredir yapılan en büyük tek oranlı artışla sonuçlandı. Amerika Birleşik Devletleri Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Çarşamba günü iki günlük toplantısını, geniş çapta beklenen 50 baz puanlık duyurusuyla tamamlandı. Peki kripto piyasaları nasıl etkilendi?

2022 yılında beklenen yedi oran ayarlamasının ikincisi gerçekleşti. Mart ayında, Federal Rezerv gösterge oranını 25 baz puan veya %0,25 artırarak 2018’den bu yana ilk yukarı yönlü artırmayı yapmıştı.

Fed başkanı Jerome Powell, beklentilerin aksine Haziran artışını daha düşük tutabileceklerini söyledi. Powell, bir sonraki artışında 50 baz puan olabileceğini vurgulayarak, 75 baz puanı düşünmediklerini söyledi.

Powell’ın açıklamaları kripto varlıklarını yükseltti

Fed Başkanı Jerome Powell’ın ılıman açıklamaları piyasalara su serpti. Gergin olan kripto varlıklar birden rahatlama yaşadı. Faiz kararı öncesinde 39.000 doları aşan BTC, Powell açıklamalarıyla beraber 40K direncine tekrar dayandı.

Bitcoin’in hareketlenmesiyle beraber altcoinlerde de anlık hareketler gözlemlendi. Gün içinde iyi performans gösteren majör altcoinler karar sonrasında nefes aldı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin