Fed kararı öncesi öne çıkan başlıklar

Fed kararı öncesi öne çıkan başlıklar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel ekonomi bugün Amerika Merkez Bankası tarafından gelecek haberi bekliyor. Hisse, emtia ve daha birçok değerli varlık bugünkü karara odaklanmış durumda. Fed kararı öncesi öne çıkan ve bilinmesi gerek başlıklara hep birlikte göz atalım.

Dünya ekonomisinin nabzı bugün Amerika’da atacak. Fed’in faiz politikası ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları tüm ekonomistler ve yatırımcılar tarafından takip edilecek. Toplantı sonrası açıklama ise TSİ 21’de gerçekleşecek.

Toplantının ana konusunda ise enflasyon yer alacak. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde Amerika’da enflasyon verileri açıklanmıştı. Yüzde 6 üzerinde bir enflasyon açıklanmıştı. Bu veriler son 40 yılın en yüksek seviyeleri olarak ön plana çıktı. Fed Başkanı Jerome Powell uzun süre enflasyon söyleminden kaçınmıştı. Ancak son yaşanan olaylardan sonra enflasyon konusunda Fed’in bakışı şahinleşti.

Fed kararı için beklentiler neler?

Bugün tüm dünyanın gözü kulağı Fed toplantısında. Bu hafta dünya genelinde Merkez Bankaları faiz noktasında yeni kararlar aldı. Çoğu banka faizi sabit ya da artırma yönünde politika izledi. Ancak Fed kararı tüm gelişmelerin ötesinde yaşanabilir. Beklentiler ise 2021 yılının son faiz politikası es geçilecek.

Ekonomistlere göre faiz noktasında Fed aynı tutuma devam edecek. Ancak ekonomistlerin beklentisi 2022 yılının ilerleyen dönemlerinde bir faiz artırma yaşanacak olması. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), 2022 ve 2023 yıllarında faiz artırma seçeceğini masada bulunduruyor.

Kripto varlıklar tarafında ise faiz kararının sonuçları bekleniyor. Fed kararı tüm piyasalarda olduğu gibi kripto varlıklarını etkisi altına alacak. Bitcoin ve türevleri karar sonrasında yönünü daha iyi çizebilir.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin