Bu Bitcoin göstergesi ayı piyasasında olduğumuzu mu gösteriyor?
Bu Bitcoin göstergesi ayı piyasasında olduğumuzu mu gösteriyor?

Bu Bitcoin göstergesi ayı piyasasında olduğumuzu mu gösteriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in uzun süredir devam eden bir ayı piyasasına girip girmediği konusunda kripto alanında yoğun bir tartışma sürüyor.

Bitcoin savunucuları, Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesinden değerinin yarısını kaybettikten sonra bir sıçramanın yakın olabileceğini söylüyorlar. Ancak piyasa analiz firması Glassnode’a göre birkaç endüstri ölçümü, kripto kışının zaten içinde olduğumuza işaret ediyor.

Firmadaki analistler yeni bir raporda “Uzun süreli bir ayı piyasası aktif” diye yazdı. “Boğalar artık sağlam bir şekilde dururken, bu kadar ağır bir düşüşün yatırımcı algılarını ve makro ölçekte duyarlılığı değiştirmesi muhtemel.” yorumunu yaptı.

Glassnode, iddiasını desteklemek için birkaç göstergeden bahsediyor

İlk olarak, piyasa değerinin bir oranı olarak genel piyasa kârlılığını gösteren net gerçekleşmemiş kar/zarar (NUPL) metriği adı verilen bir şey. 0,325’te duran bu gösterge, Bitcoin’in piyasa değerinin yaklaşık üçte birinin gerçekleşmemiş bir kâr olarak tutulduğunu ve tipik olarak bu kadar düşük karlılığın bir ayı piyasasının erken-orta evresinde görüldüğünü gösteriyor.

İkincisi, piyasa değerinin gerçekleşen üst sınıra bölünmesiyle hesaplanan MVRV oranı olarak bilinen bir ölçüdür. Glassnode’a göre, yatırımcı karlılığının yüksek ve zayıf olduğu dönemleri belirlemek için kullanışlı bir araç. Şu anki okumasına göre, “boğaların büyük bir adım atması gerekiyor, aksi takdirde olasılıklar ayıları destekliyor” diyor.

Ve üçüncüsü, gerçekleşen-canlılık oranı (RTLR) adlı bir blockchain aracı – bir hodler-adil-değer modeline benzer bir şey- bu, piyasanın 39.200$’lık RTLR fiyatının altında ama gerçekleşen fiyatın üzerinde olduğunu gösteriyor. 24.200 dolar, tipik olarak ayı piyasalarının erken-orta evrelerinde de gözlemlenen bir gelişme.

Genesis Global Trading’in piyasa öngörüleri başkanı Noelle Acheson, kesin olarak bir ayı piyasası demek için herhangi bir göstergeyi kullanmanın zor olduğunu söyledi. NUPL değerleri düşüyor olabilir, ancak “bunun bir ayı piyasasına girdiğimiz anlamına gelip gelmediğini söylemek için çok erken” dedi. Aynı şekilde, MVRV pazarın zayıflığına işaret ediyor, ancak bunu uzun süreli bir gerilemenin ortasında olduğumuzu kanıtlamak için bir argüman olarak kullanmak zor, dedi.

Ancak eğer öyleyse, borsalar tarafından tutulan tokenler hariç, şu anda kripto para arzının yaklaşık %18,3’üne sahip olan kısa vadeli sahipler için iyi görünmüyor. Bu hafta itibarıyla, arzlarının neredeyse tamamı negatif bölgede ve bu da fiyatlar üzerinde daha fazla baskı oluşturabilir.

Glassnode analistleri, “Bu yine de, zaten harcanması ve satılması en muhtemel olan kripto paraların şimdi gerçekleşmemiş bir zarara sahip olduğu ve bu da satış şansını daha da artıran psikolojik bir engel oluşturuyor” dedi.

Son kripto kışının anıları – keskin bir düşüşe atıfta bulunan bir terim – şu anda tekrar eden korkuları yeniliyor. O zamanlar, Bitcoin’in fiyatı 2018’de %80’den fazla düşüşle 3.100 dolara kadar düştü ve Aralık 2020’de başka bir yüksek seviyeye ulaşması bir yıldan fazla sürdü.

Daha yakın zamanlarda, Bitcoin, Federal Rezerv‘in ultra uyumlu politika ayarlarını geri alacağına dair artan inanç üzerine risk varlıklarında daha geniş bir satışın ortasında, üç aydan kısa bir süre içinde neredeyse 69.000 dolardan 33.000 dolara kadar düştü.

Düşüş, Bitcoin ve şaka kripto paralarından halka açık kripto borsalarına kadar kripto ekosisteminin tüm varlıklarını vurdu ve 1 trilyon dolardan fazla fon piyasadan silindi.

Ancak geçmişteki düşüşlerin ne kadar şiddetli olduğuna dair bağlam için şu düşünülebilir: Bespoke Investment Group’a göre, mevcut Bitcoin satışları, tarihinin başlarındaki %90’lık değer düşüşleriyle karşılaştırıldığında “mütevazi” duruyor. Kripto paranın fiyatında %90’lık zirveden düşüş, onu yaklaşık 7.000 $’a kadar geriletir.

bnnbloomberg


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin