FED faiz kararı sonrası kripto piyasaları yeşile büründü

Son dakika: FED faiz kararını açıkladı, kripto piyasaları yeşile büründü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En üst düzey politika yapıcıları içeren uzun zamandır beklenen FED toplantısından sonuç çıktı. FED faiz kararını açıkladı. Açıklamada FED, faiz oranlarını değiştirmediğini duyurdu. Toplantı süresince panik içinde bekleyen kripto piyasaları karar sonrası rahat bir nefes aldı. FED faiz kararı sonrası kripto piyasaları yeşile büründü.

Bitcoin dahil çoğu kripto para birimi, haberlerden önce MOM listelerinde %25’ten fazla düşüş yaşadı. Büyük bir düşüş yaşanacağıyla ilgili spekülasyonlar, yatırımcılar arasında korku yaydı ve korku-açgözlülük endeksi 11 Aralık 2021’de 16’ya ulaşarak aşırı korku durumunu ortaya koydu. Karar sonrası Bitcoin, fiyat hareketi, şu anda hareket halinde gibi görünen 50 bin dolara %5’lik bir hareketin sinyalini verdi.

FED kararları, küresel kripto piyasaları için ne anlama geliyor

FED faiz kararı, ekonominin iyi bir ilerleme kaydettiği ve iş piyasasının iyi bir şekilde toparlandığı varsayımına dayanıyor. Ekonominin toparlanması için enflasyonist bir risk ortaya çıkarsa Amerikan Merkez Bankası’nın mevcut para politikalarını yeniden gözden geçirme ihtimali var.

Özetle bu karar, ABD’de yüksek enflasyon oranının şimdilik bir endişe kaynağı olmadığı ve ekonomik büyümenin yavaş yavaş yetişeceği varsayımına dayanmaktadır. Bu kararın yatırımcı güvenini artırması bekleniyor ve hisse senetleri ve kripto fiyatlarında rahatlama görebiliriz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin