featured

Fed kararı, Bitcoin’in 2023 yılındaki rallisine zarar verebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fed’in son politika kararı, kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in bu yılki %40’lık rallisi için önemli bir test olabilir.

Piyasa, yüksek enflasyonun azalmasıyla birlikte Fed’in daha yavaş faiz artırımlarına ve potansiyel kesintilere yöneleceği beklentileri nedeniyle son haftalarda büyüme kaydetti.

Fed Bitcoin

BTC hızını kaybedecek mi?

Federal Rezerv’in bu Çarşamba günü çeyrek puanlık bir artışa geçmesi beklenirken, Başkan Jerome Powell, fiyatları düşürmek için politikanın kısıtlayıcı kalacağını söyleyebilir. Bunun, son dört haftada genel kripto piyasası değerindeki 250 milyar dolarlık artış üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir. Yatırımcılar, Powell konuşurken potansiyel volatiliteye hazırlıklı olmalıdır.

Arcane Research’te kıdemli bir analist olan Vetle Lunde, kripto piyasasının Fed kararı konusunda aşırı iyimser olduğuna inanıyor. Lunde, yavaşlayan ivmenin, güçlü teknik direncin ve sert FOMC beklentilerinin Şubat ayının kötü geçmesine sebep olabileceğini de sözlerine ekledi.

Arcane, Federal Rezerv’in son karar sonrası brifingleri etrafında Bitcoin fiyat hareketini analiz etti. Firma, Fed kararlarının BTC fiyatı üzerinde büyük volatiliteye sebep olduğunu belirtti. Ayrıca firma, yatırımcılara Powell konuşurken dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Avalanche ve Dogecoin gibi daha küçük kripto para birimleri, Fed kararına geri sayım yapılırken büyük kayıplar kaydetti. Piyasa lideri olan Bitcoin ise %1’den daha az arttı ve bu yazının yazıldığı sırada 23,118 dolar civarında işlem görüyor.

Fed’in daha iyimser kararlar alması, kripto piyasasında Ocak ayında kaydedilen rallilerin arkasındaki ana itici güçlerden biri oldu. Coinshares International Ltd. CEO’su Jean-Marie Mognetti, çöken FTX borsası sonucunda oluşan krizin artık geride bırakıldığına inanıyor.

Kripto para birimleri geçen yılki çöküşün ardından büyük ölçüde toparlandı. ABD merkezli borsa Coinbase Global Inc.’in hisseleri Ocak ayında %65 arttı. Bu da, şirketin 2021’deki listelenmesinden bu yana en iyi aylık performansı oldu. Kripto madenciliği hisse senetleri endeksi ise bu ay %77 ile benzeri görülmemiş bir artış gördü.

2023 yılındaki kripto rallileri, ilk 100 token arasındaki bir yıllık toplam düşüşü %43’e geriletti. LendingTree tarafından yapılan bir anket, elinde kripto para tutan Amerikalıların %28’inin ellerindeki %40’lık dilimi zararına sattığını ortaya çıkardı. Buna rağmen genel eğilim, başta piyasa lideri Bitcoin olmak üzere kriptoların toparlanabileceğini gösteriyor. Ancak yine de yatırımcılar, önümüzdeki haftalarda olası iniş ve çıkışlara hazırlıklı olmalıdır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin