Fed tarafından beklenen karar çıktı: Bitcoin yeniden yönünü yukarı çevirdi
Fed tarafından beklenen karar çıktı: Bitcoin yeniden yönünü yukarı çevirdi

Fed başkanının konuşması Bitcoin’e yaradı – yükseliş devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) üzerine Jerome Powell tarafından yapılan konuşma, Bitcoin’in geleneksel varlık piyasalarından ayrışması için yeterliydi.

Lider kripto para birimi, Federal Rezerv başkanının Uluslararası Para Fonu tarafından düzenlenen bir panelde CBDC’ler hakkındaki ihtiyatlı açıklamalarına cevap vererek 11.800 doların üzerine çıktı. Bitcoin gün içi en yüksek seviye olarak  11.833 dolara ulaştı.

bitcoin, btcusd, btcusdt, xbtusd

Bu hareket bağımsız bir hareketti. Bitcoin ile pozitif bir korelasyon oluşturan endekslerin hiçbiri Pazartesi saatlerinin erken saatlerinde BTC’nin yükselişiyle eşleşmedi. Örneğin S&P 500, New York açılış zilinin ardından yüzde 0,90 arttı, ancak daha sonra tüm bu kazançları silerek yüzde 1,63 düştü.

Öte yandan Bitcoin’in günlük şamdanı, yüzde 2,14 gün içi getiri kaydetti.

Artışın nedeni

Pazartesi günü BTC / USD’deki artış, Ekim 2019’daki kısa vadeli yükseliş eğilimini anımsattı.

bitcoin, btcusd, btcusdt, xbtusd

Geçtiğimiz yıl Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in blockchain yanlısı açıklamalarının ardından Bitcoin 3.000 dolardan fazla sıçramıştı

BTC / USD, daha sonra gelen güçlü bir satış dalgasına yenik düşmeden önce yüzde 40’ın üzerinde (7.430 dolardan 10.540 dolara kadar) yükseldi. Çin hype’ı azaldığında parite yüzde 39’dan fazla düştü.

Yaklaşan bir düzeltme, Bitcoin rallisinin büyüklüğüne ve hızına değindikleri için birçok trader arasında bir uyarı kelimesiydi. Bir analist herhangi bir yeni yükseliş pozisyonu açmadan önce kripto paranın 11.660 $ ‘ın üzerinde kalmasını dikkatle bekleyeceğini söyledi.

İsveç merkezli bir piyasa analisti olan Ivan Liljeqvist, bir sonraki Bitcoin hareketinin arkasındaki fikir birliğini anlamak için bir anket yaptı. Sonuçlar yüzde 47.7 ile 11 bin dolara düşüş şeklindeydi

Bitcoin için sırada neler var?

Kısa vadede Bitcoin, ABD hisse senedi piyasası ile pozitif korelasyonunu korumayı bekliyor. Aşağıdaki Skew tablosunda gösterildiği gibi, kripto para biriminin S&P 500 ile doğrudan ilişkisi düzensiz olmuştur. Art arda yükselişler ve düşüşler söz konusu ancak orta vadeli bir görünümün bozulmadan kaldığı görülüyor.

bitcoin, btcusd, btcusdt, xbtusd

Bu durumun nedeni piyasanın ikinci koronavirüs teşvik paketini beklemesidir. Müzakereler sonuçlandığında tüm riskli varlıklar muhtemelen art arda artacaktır. Bitcoin de buna dahil.

http://www.bitcoinist.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin