Suçlular hangisini daha çok tercih ediyor? Kripto para mı geleneksel para mı?
Suçlular hangisini daha çok tercih ediyor? Kripto para mı geleneksel para mı?

FBI ve Seul Polisi, 80 milyon dolarlık XRP çalan hackerlara ortak operasyon düzenledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’li ve Japon kripto yatırımcılarından 80 milyon dolar değerinde XRP çalınmasıyla ilgili FBI ve Seul Polisi arasında ortak bir operasyon yapıldı.

FBI ve Seul Polisi’nin ortak operasyonu başarıyla sonuçlandı

Koreli bir haber kaynağına göre, işlenen siber suçtan dolayı iki kişi tutuklandı. Tutuklanan kişilerden biri yazılım geliştiricisi ve diğeri de onun işvereniydi.

Bir sahte Ripple alışveriş sitesi oluşturmak için, işveren 42 yaşında bir programcı tuttu. Daha sonra, Güney Kore ve Japon XRP yatırımcılarına, fonlarının dondurulmasını talep eden e-postalar gönderildi. Postadaki bağlantı onları kimlik avı sitesine yönlendirdi ve kullanıcı adlarını ve şifrelerini girmeleri istendi. Ripple’ın bir Amerikan kripto para birimi olmasından dolayı olaya FBI’ın da dahil olduğuna inanılıyor. Kurbanlar 24 Koreli ve 37 Japon’dan oluşuyor.

Yerel bir haber kaynağı tarafından bildirildiği üzere, şüphelinin tüm kripto para varlıklarını harcadığı ve lüks bir yaşam sürdüğü iddia ediliyor.

Kripto para biriminin Güney Kore’de parasal bir değeri olmadığı için mağdurların, kayıpları için tazminat almanın zor olacağı belirtildi.

2014’teki benzer suçlar

Bir kişi, 2014 yılında benzer bir aldatmacaya düşmüştü. Hack olayının ardından hackerlar, soruşturma sonuç veremediğinden kolayca kaçmıştı.

Devlet lisanslı kripto para borsası platformlarının çoğu, kimlik avı dolandırıcılığına karşı yeterli koruma sağlayamadığı belirtilenler arasında.

bcfocus

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin