Bu oran, Fantom’un (FTM) henüz yolun başında olduğunu gösteriyor
Bu oran, Fantom’un (FTM) henüz yolun başında olduğunu gösteriyor

Bu oran, Fantom’un (FTM) henüz yolun başında olduğunu gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fantom (FTM), genel kripto piyasası düşüşünde bile geçen ay %60 oranında değer kazanımı gördü. Bu, olası bir piyasa toparlanmasında yükselişini daha da hızlandırma potansiyeli olarak görülebilir.

Fantom (FTM) geçtiğimiz ay kripto para piyasalarında nadir görülen bir vaka ortaya koydu ve Bitcoin, Ethereum ve diğer büyük kripto paralar satılıp düzeltme bölgesinin derinliklerine düşerken değer kazandı. Peki Fantom nasıl trendin tersine hareket edebildi? ve daha iyi performans göstermeye devam edecek mi?

Kilitlenen toplam değeri takip etmek önemli

Merkezi olmayan finans (DeFi) varlıkları söz konusu olduğunda, eski “parayı takip et” atasözü, “kilitlenen toplam değeri takip et” de olarak kullanılabilir. Kilitlenen toplam değer (TVL), Fantom gibi bir DeFi platformunda kilitli veya taahhüt edilen tüm varlıkların değerinin bir ölçüsüdür. Bir ağda ne kadar çok değer kilitlenirse, ağ o kadar sağlıklı olur ve yatırımcıların onda gördüğü değer o kadar artar. Fantom’un TVL’si 22 Aralık 2021’de 4 milyar doların biraz altındayken, yazı yazılırken 11 milyar doların üzerine çıktı.

Yatırımcılar, bir platformda kilitli toplam değere bir göz atabilir ve varlığın düşük veya aşırı değerli olup olmadığını anlamak için kripto paranın piyasa değerine bölebilir. Piyasa değerini kilitli toplam değere bölmek, banka gibi geleneksel bir şirketin fiyat-defter değerini hesaplamaya benzer bir sayı verir.

Geleneksel finansta, defter değeri temelde şirketin tasfiye edilmiş olması durumundaki değeridir, bu nedenle yatırımcılar değerlemeyi ölçmek için bir ölçü olarak fiyattan defter değerine bakarlar. Fantom’un yaklaşık 11 milyar dolarlık mevcut TVL’si ve 5,86 milyar dolarlık piyasa değeri, ona yaklaşık 0,5 gibi bir değer veriyor.

Karşılaştırma amacıyla, Ethereum’un 120 milyar dolarlık bir TVL’si var ve 300 milyar dolarlık bir piyasa değeri var ve bu da 2.5’lik bir “fiyat-defter değerine” eşit. Benzer şekilde, Avalanche (1,8), Terra (1,6) ve Solana (3,9) gibi diğer ana katman-1 kriptolarının tümü, Fantom’unkinden daha yüksek değerlere sahip ve bu, kripto paralara kıyasla değerinin düşük olduğu şeklinde yorumlanabilir.

Fantom (FTM) ağının artan kullanımı

Fantom kullanımı geçen yıl boyunca arttı. Ocak 2021’de yalnızca 5.000 benzersiz Fantom cüzdan adresi vardı. 2021’in sonunda 1,5 milyondan fazla vardı. Geçen Ocak ayında Fantom (FTM) günde yaklaşık 4.000 işlem gerçekleştirdi. Geçen ay itibarıyla bu sayı %18.650 artarak günlük 750.000 işleme ulaştı. Fantom blok zincirinin benimsenmesi ve kullanılması, belirsiz bir kripto paradan canlı bir ekosisteme dönüştüğü için artıyor.

Fantom’un ekosistemi büyüyor

Fantom platformunda bir dizi yeni uygulama oluşturulmuştur. Merkezi olmayan uygulamaların (dApps) ortaya çıkışı, geliştiricilerin ve sanatçıların ekosistemine akın etmesi ve heyecan ve değer katması nedeniyle Ethereum’u bugünkü 300 milyar dolarlık varlığa dönüştürmeye yardımcı oldu.

Fantom ile bunun başlangıç ​​aşamalarında olabiliriz. Fantom’daki uygulamalar arasında merkezi olmayan yatırım platformu Beethoven X, merkezi olmayan borsa SpookySwap ve sabit kripto para platformu Tomb Finance yer alıyor.

Fantom (FTM) için ileride ne var?

Fantom, geçen hafta boyunca büyük bir kripto düşüşü sırasında oldukça iyi bir şekilde ayakta kalarak kalabalığın arasından sıyrıldı ve diğer büyük kripto para birimlerinden daha iyi performans gösterdi ve bunu yapmaya devam edebilir. Fantom (FTM), piyasa değerine kilitlenen toplam değeri karşılaştırırken değerinin altında görünüyor.

Daha fazla yatırımcı Fantom’u ve bu değerlemeyi keşfettikçe, özellikle kripto yatırımcıları her zaman bir sonraki Solana veya Avalanche’ı ararken, yatırımcı ilgisi artabilir. Artan kullanım ve gelişen uygulama ekosistemi, Fantom’un kalıcı olduğunu gösteriyor.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin