Facebook destekli Diem, nihayet yasal engelleri aştı, lansman ne zaman?
Facebook destekli Diem, nihayet yasal engelleri aştı, lansman ne zaman?

Facebook Diem Testnet’i 50 milyon işleme ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain gezgini inDiem verilerine göre Facebook destekli stabil coin projesi Diem için testnet, dün 50 milyondan fazla işleme ulaştı. Bu gelişme, Diem’in eski “Libra” projesinin yeniden markalaşmasından bir ay sonra gerçekleşti.

Diem, düşük ücretli, ölçeklenebilir ve hızlı ödeme özellikleriyle geleneksel ödemeler piyasasını bozmayı amaçlayan bir sabit para birimi – fiat para birimleri ile 1: 1 esasına göre sabitlenmiş bir kripto para birimi türüdür. Diem kuruluşu,kripto borsası Coinbase ve araç paylaşım devi Uber gibi diğer üyelerden oluşan bir konsorsiyum tarafından yönetiliyor.

Şu anda test aşamasında – veya kripto endüstrisi dilinde “testnet” olarak çalışan Diem, dün geç saatlerde 50 milyondan fazla işleme ulaştı. Bu tür testler, geliştiricilerin, varsa ağ içindeki hataları halka açık bir sürümden önce azaltmalarına olanak tanır.

Veriler, Diem testnet’in saniyede 3 işlemin (tps) üzerinde ortalama bir verimle çalıştığını göstermekte. Kulağa hızlı gelse de, bu hem Bitcoin (4.6 tps) hem de Ethereum’daki (15 tps) işlemlerden çok daha yavaş ve Solana (65.000 tps) gibi yaklaşan ağlardaki hızlardan çok daha yavaş. Ancak Diem, kapasiteye yakın herhangi bir yerde çalışmıyor olabilir.

Testnet kullanıcıları açısından, 221.000’den fazla bireysel adres Diem ile belirli bir kapasitede etkileşime girdi. Bunlardan tek bir adres 100 milyondan fazla LBR (Diem üzerinde çalışan tokenler) tutarken, bunların 53’ünden fazlası tam olarak 820 LBR tutuyor.

Toplamda, en iyi 100 cüzdandan 57’si 29 LBR’yi tutarken, diğerlerinin her biri tek bir LBR tutuyor – muhtemelen günün çeşitli saatlerinde ağı çeşitli şekillerde test etmek için.

Tam akışta testlerle, Diem için halka açık lansmanı (sözde “sınırlı bir lansman) daha önceki raporlara göre 2021’in sonlarında bekleniyor. Bu arada, stabilcoin zaten alıcılarını buldu ve müzik uygulaması Spotify’ın, ödeme bölümünü şimdiden beklentisiyle güçlendirdiğini söyledi.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin