featured

Yaklaşan yeni Ethereum yükseltmesi işlem ücretlerini düşürmeyi hedefliyor! İşte ayrıntılar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İkinci en büyük kripto blockchain’i olan Ethereum, ağdaki işlem ücretlerini azaltacak yeni bir yükseltmeye hazırlanıyor. “Dencun” adlı yükseltme, Ethereum için daha fazla kullanım alanı da sunacak.

Ethereum, Shapella yükseltmesinden sadece üç hafta sonra Dencun yükseltmesinin duyurusunu yaptı.

Yaklaşan Dencun yükseltmesi ile Ethereum ağı kullanıcıları artık daha düşük ücretlerle işlem yapabilir.

Dencun yükseltmesi hakkında bilmeniz gerekenler

Yaklaşan Dencun yükseltmesi, Ethereum İyileştirme Önerilerini (EIP’ler) içerecek. Bunlar, ağa değişiklik getirmeyi amaçlayan önerilerdir. Ethereum topluluğu genellikle teklifleri kabul etmek veya reddetmek için bunları inceler.

Topluluk EIP’leri kabul ederse, Ethereum ağ kodlarının bir parçası olurlar. Dencun yükseltmelerinin EIP-1153, EIP-6475, EIP-4844 ve EIP-6748 dahil olmak üzere dört önerisi vardır.

Ethereum

İlk teklif EIP-4844 veya Proto-Danksharding veya The Surge’dir. Bu, CALLDATA yerine işlem ve kanıt verilerini göndermek için Layer 2 çözümleri için “veri damlaları” getirmeyi hedefliyor.

Bloblar, hiçbir zaman blockchain’de kalıcı olarak depolanmadıkları için daha düşük işlem ücretleri sunar. Blob, Ethereum’daki işlem ücretini düşürmeyi hedefliyor.

Çeşitli değişiklikler geliyor

İncelenecek ikinci önemli teklif EIP-6780’dir. Bu önerinin amacı, SEFDESTRUCT işlem kodunu devre dışı bırakmak, ancak yine de işlevselliğini korumaktır. EIP-6780 teklifi, sözleşmelerin tek bir işlemde oluşturulmasına ve silinmesine izin verecek, ancak sözleşme kodunu veya depolamayı silmeyecektir.

Üçüncü teklif, ağa iki yeni işlem kodu, TSTORE ve TLOAD getirecek olan EIP-1153’tür. Geliştiriciler, bir işlem sona erdiğinde temizlenecek geçici depolama sağlamayı amaçlıyor. Bu, yeniden giriş kilitlerinden tek işlemli ERC20 onaylarına kadar daha fazla kullanım durumu ekleyecektir.

Dördüncü teklif EIP-6475: SSZ Opsiyonelleridir. Bu değişiklik EIP-4844’ü destekler. Çünkü SSZ öğelerinden birini işlem biçiminde tanımlar. Amaç, ağa tanıtılacak SSZ nesneleri ile ileri uyumluluğu kolaylaştırmaktır.

Yukarıdaki dört teklif ana teklifler olmaya devam ederken, geliştirme ekibinin dikkate alınabilecek başka teklifleri de vardır.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin