featured

Ethereum, uyku moduna girerken yatırımcıların dikkat etmesi gereken şeyler neler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında lider olan Bitcoin’in büyük oranlarda değer kaybetmesiyle birlikte altcoin piyasası da mayıs ayında önemli ölçüde düştü. En büyük altcoin olan Ethereum, düşüşünü 1,820 dolarda bulunan destek noktasının altına kadar genişletti. Bu yazının yazıldığı sırada ETH, 1,770 dolar civarında işlem görüyor. Bu da %11 oranında yeni bir düzeltme yaptığı anlamına geliyor.

Yatırımcılar bundan sonra ne bekleyebilir?

Ağ “Birleştirme”ye yaklaştıkça Ethereum’un ücret yapısı sürekli bir düşüş gösteriyor. Şu anda, ETH’nin ortalama ücreti, yatırımcılara işlem başına yalnızca 2,54 dolara mal oluyor. Bu da temmuz ayından beri ETH için en düşük maliyet ücreti anlamına geliyor.

Ethereum

Bu olumlu bir gelişme gibi görünse de, buna bağlı bazı endişeler var. Bu aynı zamanda NFT içindeki en büyük altcoin olan DeFi alanı için azalan bir talebi gösterdi.

Yavaş ve azalan gelişme, başka bir özelliği yani sessiz bir döneme girmesini gösterebilir. 27 Mayıs’ta zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment şunları söyledi:

Ethereum aşırı düşük ücretler göstermeye devam ediyor. Bu da çok minimal aktivite ve durgunluk ile korku ipuçlarını gösteriyor. Bu sessizde bekleme davranışı, ETH’nin sıklıkla eşlenen stable coin’i DAI için de geçerlidir.

İşte bu sözleri destekleyen bir grafik:

Düşük ücretler çok az aktivite anlamına gelir ve kimse bir şey yapmakla ilgilenmez. Stable coin hızıyla herhangi bir bağlantı var mı (Diyelim ki DAI)? Santiment’in blogunda şu görüş yer aldı:

En tepeye çıktığımızda hız (paranın kripto ekonomisinde ne kadar hızlı dolaştığının bir ölçüsü) her zaman azalmış gibi görünüyor. Şimdi ise bu, oldukça düşük.

Bu iki grafiğe bakıldığında, bir sessizlik aşamasına girildiği akla geliyor. Ayrıca, yedi günlük ortalama işlem hacmi, şimdiye kadarki en düşük seviyeye indi. Böylece bu, ETH’nin kış uykusuna girdiği iddialarını haklı çıkarır.

Burada daha olumlu haberler var

Ethereum yatırımcılarından gelen kış uykusu yorumu, aslında onları ciddi kayıplardan koruyor. Fiyat hareketi eninde sonunda toparlanma gösterecek. Ancak yanlış zamanda çıkış yapmak, yatırımcıların kârlarını kaybetmesine yol açacaktır. Şu anda, yatırımcıların %53’ü hâlâ kârda.

Yatırımcılar yaşanan zorlu günlere rağmen Ethereum token’larını ellerinde tutmaya devam ediyorlar. Glassnode’dan gelen veriler, borsaların genel olarak düşüşte olduğunu gösterdi.

Bu metrik, birden fazla boğa rallisine dayandı. Yatırımcılar satış yapmayı reddettiği için hissiyatın kesin olarak olumlu kaldığını gösteren yüksek bir birikim modeline işaret etti.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin