featured

Solana ağı, yeniden ciddi sorunlarla karşı karşıya! Kesinti serisi devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana bolckchain’i 17 Mayıs tarihinden bu yana durumunu stabil tutmakta sorun yaşadığından, ne yazık ki kullanıcılar bir kez daha ağda ciddi sorunlarla karşı karşıya.

Şu anda Solana, blokları işleme konusunda, zincirleme zamanında gecikme yaşanmasına sebep olan bir saat kayması sorunuyla karşı karşıya. Ağın performansını doğrudan etkilemediği için kullanıcılar sorunu fark etmeyeceklerdir.

Ağda bir saat kaymasına sahip olmanın ana dezavantajı, Solana üzerine kurulu merkezi olmayan uygulamalar tarafından zamanın yanlış yansıtılmasıdır.

Solana, durum sayfasının bir ekran görüntüsüyle başlayan iki haftalık ileti dizisi ile ağın düşük performansla karşı karşıya olduğunu; bu nedenle blok süresinin ve işlemenin normal değerlerinin dışında olduğunu gösteriyor. Bu durum kullanıcıların işlemleri zorlarken sorun yaşamasına sebep oluyor.  Bildirildiğine göre, 17 Mayıs tarihindeki kesinti sekiz saatten fazla sürdü.

Solana

Daha sonra Ethereum yanlısı kullanıcılar, Solana’nın durum sayfasının önceki kesinti sürelerine ilişkin verileri içermediğini fark etti. Bu da sayfadaki bilgileri tarafsız hâle getirdi. 22 Mayıs’ta Van Ness, durum sayfasına göre Solana’da başka bir kesinti yaşandığını bildirdi. Buradaki konu da aynıydı.

Ağın şu anda karşı karşıya olduğu sorun daha az kritik ve normal kullanıcıların performansını bile etkilemiyor. Ancak, ağın durumunun zaman geçtikçe daha da kötüleşme olasılığı hâlâ var.

SOL düşüşe devam ediyor

Sürekli kesinti, Solana’da başlatılan yeni projelerin eksikliği ve ek sorunlar son 60 gündür işlemlerde değerinin %70’ini kaybeden ağın token’ı üzerinde satış baskısına neden oldu. Bu yazının yazıldığı sırada SOL, 40,7 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saatte değerinin %5’ini kaybettiği anlamına geliyor.

U.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin