featured

Ethereum neden önümüzdeki 48 saat boyunca en azından 4 bin doların üzerinde kalmalı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında en gözde altcoin olan Ethereum için yeni gelişmeler mevcut. Ethereum piyasasında yatırımcılar bu sefer de bölünmüş durumda. Kripto para piyasasında geniş bir açıdan baktığımızda pazarın kaotik bir durum içerisinde olduğu söylenebilir. Bu kaosun içinde yelpazenin her iki tarafındaki yatırımcıların piyasaya karşı önyargılı davranmak için kendilerince geçerli belli nedenleri var.

ETH’nin fiyatı bir haftadan daha fazla bir süredir yokuş aşağı gidiyor. Ancak makro yükseliş çerçevesi hâlâ neredeyse geçerli. En büyük altcoin olan Ethereum geçen hafta neredeyse %11 oranında değer kaybetmesine rağmen, hâlâ 4 bin doların üzerinde gezinmeye devam ediyor. Bu yazının yazıldığı sırada ise ETH 4,1 bin dolar seviyesinde biraz çekimser hareket gerçekleştiriyor.

Ethereum için yükseliş çabaları devam ediyor mu?

Kısa vadeli düzeltmeler temel değişiklikleri başlatmasa da, ileriye dönük ne bekleyeceğinizi bilmek için hakim piyasa duyarlılığını takip etmek amacıyla önemlidir.

Skew’den alınan verilere göre, 164.1 binden fazla Ethereum sözleşmesinin iki partide süresi dolacak. 155.8 bin (bugün) 10 Aralık’ta ve kalan 8.3 bin ise 11 Aralık’ta (yarın).

Şimdi, aşağıdaki grafik dikkatli bir şekilde incelendiğinde, her iki gün için de alım ve satım sözleşmelerinin sayısı neredeyse eşit. Bu, yükseliş ve düşüş eğilimi gösteren yatırımcılar arasındaki çekişmenin başa baş olacağı anlamına geliyor.

Skew verilerine göre OI fiyat grafiği, sözleşmelerin sayısının 4 bin doların üzerindeki grev fiyat bantlarında bir üstünlüğe sahip olduğunu, düşük fiyat bantlarında ise satışların hakim olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Ancak büyük resme rağmen, düşüş eğiliminin bugün daha fazla güç kazandığı söylenebilir. Bu yazının yazıldığı sırada, Ethereum’un 3.5 bin dolara düşmesi beklentisi olduğu için 3337’ye yakın DBT satış sözleşmesi yapıldı. Başka bir sözleşme de, 4 bin dolarlık fiyat civarında satın alındı.

Bunlar belirtildikten sonra piyasanın boğa yatırımcılardan tamamen yoksun olmadığı söylenebilir. 1939 ve 1651 DBT sözleşmeleri de günümüzün opsiyon hacimlerine katkıda bulunmuştur. Bu sözleşmeler için geçerli fiyatlar sırasıyla 4300 ve 4500 dolardır.

Yukarıdaki verilere bakıldığında, piyasaya giren yeni yatırımcıların çoğunluğunun Ethereum’un fiyatı konusunda karamsar olduğu açıkça ortaya çıkıyor.

Bat ya da çık durumu

Kripto para biriminin fiyatı gerçekten de bu noktada kararsız bir durumda. anlık görüntüden de anlaşılabileceği gibi, ETH Aralık ayında şu ana kadar yalnızca iki durumda 4 bin doların altına doğru düştü. Biri tüm piyasanın çöktüğü 4 Aralık’ta ve ardından iki gün sonra ayın 6’sında. Bu iki örnek dışında, genel olarak yukarıda bahsedilen eşiğin üzerinde kalmayı başardı.

Bu analizin yapıldığı sırada ise ETH’nin günlük en düşük seviyesi olan 4021 dolar seviyesinden bir toparlanma hareketi yaptığı görüldü. Aslında grafikteki önceki mum ve güncel mum, bu analiz sırasında yeşil renkteydi. Yani altcoin 4 bin doların üzerinde kalmak için umutsuz çabasını devam ettiriyor.

ethereum grafik

Dolayısıyla, bu çabayı devam ettirebilirse öngörülebilir gelecekte düşüş eğilimi olasılığı yavaş yavaş ortadan kalkacaktır. Bununla birlikte eğer 4 bin dolar seviyesinde tutunmazsa, işler karışabilir. Dahası, yatırımcılar ETH satma seçeneklerini kullanmak için tetiklenecek ve bu da piyasada bir satış eğilimi doğuracaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin