featured

Ethereum fiyatı, büyük risk altında! 1,000 dolardaki kritik destek tekrar test edilebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum’un fiyatı, geçtiğimiz haftalarda takozun alt sınırında başlatılan bir mini ralli gerçekleştirmişti. Ancak yükseliş trendi, 50 günlük hareketli ortalama çizgisinde bulunan önemli direnç tarafından durduruldu. Reddedilmesinden bu yana, ETH çok dar bir aralıkta konsolide oluyor. Fiyat 1,236 doların üzerine çıkmadığı sürece başka bir düşüş hareketi yakında başlayabilir.

Günlük grafik

Ethereum, 1,300 dolarda bulunan destek noktasının altında ani bir düşüş gerçekleştirmesinin ardından fiyatı konsolide oldu ve yükselen bir kama modeli oluşturdu.

Son zamanlarda alt sınıra üçüncü kez dokunduktan sonra, Ethereum bir yükseliş trendi başlattı. Bunun sonucunda 1,236 dolardaki 50 günlük hareketli ortalama çizgisine ulaştı. Ancak 50 günlük hareketli ortalama çizgisi, alçalan kanalın orta eşiği ile hizalanarak bu seviyenin büyük bir direnç hâline gelmesine neden oldu.

Ethereum grafik

Fiyat bu kritik direnç bölgesini aşarsa, Ethereum boğaları takozun üst trend çizgisine doğru başka bir yükseliş başlatabilir. Yine de, son fiyat hareketi ve zayıflamış yükseliş momentumu göz önüne alındığında, bu seviyeden reddedilme olasılığı oldukça yüksektir.

4 saatlik grafik

Genel olarak her ani fiyat hareketini kısa vadeli bir devam düzeltme aşaması takip eder. Bu, Ethereum’un mevcut fiyat hareketi için de geçerlidir. Grafik, fiyatın keskin bir şekilde düştüğünü ve kısa vadeli bir konsolidasyon aşamasına girdiğini gösteriyor. Bu arada, yükselen bir düşüş bayrağı modeli oluşturuldu.

Fiyat, şu anda bayrağın orta sınırını aşmaya çalışıyor. Eğer bir kırılma gerçekleşirse, üst trend çizgisine doğru bir dalgalanma muhtemel hâle gelecek. Ancak daha önce de belirtildiği gibi mevcut piyasa yapısı boğalar için umut verici değil. Buna göre, Ethereum için en olası senaryo, kısa vadeli bir konsolidasyon ve ardından 1,000 dolarda bulunan kritik destek noktasına doğru başka bir düşüştür.

Zincir üstü analiz

Aşağıdaki tablo, İşlem Sayısı metriğinden (30 günlük EMA) ve Ethereum fiyatından oluşmaktadır. Tipik olarak piyasanın aşağı yönlü hareketlerini, yatırımcıların düşük faaliyetleri takip eder. Bu da daha düşük bir işlem sayısına neden olur.

Bu metriğe göre, piyasa aktivite seviyesi Mayıs 2021’den bu yana düşüş trendinde ve hatta yeni bir dip kaydetti. Ayrıca, grafikte de görüldüğü gibi, metrikteki her itici düşüş trendi, önemli bir fiyat düşüşüyle ​​birlikte geldi.

Son zamanlarda metrik, etkinlik eksikliğini gösteren önemli bir düşüş yaşadı. Bu nedenle, fiyat yakında kritik destek noktası olan 1,000 dolara bir düşüş daha yaşayabilir.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin