featured

Bitcoin volatilitesi, tüm zamanların en düşük seviyesinde! Yükselişin yaklaştığının bir işareti olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX çöküşünün etkileri azalmış gibi görünse de, Bitcoin’in volatilitesi tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. Ancak uzmanlar kısa sürede eski hâline döneceğini söylüyor.

Bitcoin

Kripto para piyasasındaki varlıkların çoğu, piyasa lideri olan Bitcoin’in (BTC) rekor düzeyde düşük volatiliteye sahip olması sebebiyle son haftalarda kötü performans göstermeye devam ediyor.

Kripto analisti IncomeSharks tarafından 25 Aralık’ta vurgulandığı gibi Bitcoin, FTX’in çöküşünün ardından keskin bir düşüş yaşadı. Daha sonra ise 16,600 dolar ile 16,900 dolar bölgesinin dışına çıkmadı.

FTX çöküşü, Bitcoin fiyatının üzerindeki baskıyı artırdı. Piyasa lideri, 28 Mart’ta 2022 yılının en yüksek seviyesi olan 47,905 dolara dokunmuştu. BTC, hâlâ herhangi bir yönde önemli ölçüde hareket edemiyor.

Bitcoin fiyatı yakında yükselecek mi?

Kripto para analisti Stockmoney Lizards, 25 Aralık’ta, grafikte boğaların bir ralli için hazırlandığını gösteren bir model olan çift düşen takoz oluştuğunu söyledi. Bu grafiğe dayanarak da BTC fiyatının yükselişe geçmeye her an başlayabileceğini iddia etti.

Bir diğer kripto analisti olan Trader Tardigrade’ye göre Bitcoin, “‘B’ dalgasını tamamlamak için 32 gün harcardı ve ardından yeni bir dip ile aşağı yönlü kırılma yaşadı.

IncomeSharks’a göre, DeFi token’ı “bir pist oluşturmaya çalışıyor” gibi görünüyor. Bitcoin fiyatı sabit kalırken aynı zamanda fiyatın yükselmesini umduğunu ifade etti.

Bu arada, saygın kripto para birimi analisti Vince Prince, Bitcoin’in 2022’de “Mutlu Noeller Döngüsü”nü oluşturduğunu, önceki üç Noel’de ortaya çıkan modelin aynısı olduğunu kaydetti.

Sonuç olarak

Bununla birlikte BTC, FTX çöküşünün ardından, Covid ve Çin kripto yasağı dahil olmak üzere geçmiş kapitülasyon olaylarına kıyasla daha iyi bir performans gösterdi. Piyasa liderinin yılın en yüksek seviyesinden hâlâ %64,79 oranında daha düşük olmasına rağmen, aylık grafikte %1,63 oranında iyileşme yaşadığı görülüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin