Ethereum, ETH 2.0'dan uzaklaşıyor
Ethereum, ETH 2.0'dan uzaklaşıyor

Ethereum, ETH 2.0 teriminden uzaklaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link
  • Ethereum Vakfı kısa süre önce, iş kanıtı zinciri ile hisse kanıtı zinciri arasında ayrım yapmak için kullanılan terminolojilerin yeniden markalandırılmasıyla ilgili bir güncelleme yayınladı.
  • Gelecekteki karışıklığı önlemek için, ETH 1.0 ve ETH 2.0 sırasıyla “yürütme katmanı” ve “konsensus katmanı” olarak bilinecektir.
  • İki katmanın birleştirileceği yaklaşan yükseltme, geçici olarak Haziran 2022’de planlanıyor.

Kripto Para Haber – Protokol önemli değişiklikler geçirdiğinden Ethereum, ETH 1.0 ve ETH 2.0‘dan uzaklaşacak. Ağdaki çekirdek geliştiriciler, blok zincirindeki aşamalara “yürütme katmanı” ve “konsensüs katmanı” olarak atıfta bulunuyor.

Ethereum marka değişikliğine gidiyor

Ethereum Vakfı, ETH 2.0 teriminin artık “konsensüs katmanında” terminolojide bir değişiklik lehine kullanılmayacağını duyurdu. İş kanıtı blok zincirine atıfta bulunan Ethereum 1.0, “yürütme katmanı” olarak bilinecek.

ETH 2.0, yeni bir ayrı protokolden ziyade bir ağ yükseltmesi olarak hareket ettiğinden, terimlerin yeniden markalaşması organik olarak gelecekteki karışıklığı önleme çabası olarak geldi. ETH 2.0 markasıyla ilgili önemli bir sorun, Ethereum’daki yeni kullanıcılar için “kırık bir zihinsel model” oluşturmasıdır.

Ethereum Foundation blogu, kullanıcıların ETH 1.0’ın önce geldiğini ve ETH 2.0’ın ardından geldiğini veya Ethereum 2.0 tamamlandığında, Ethereum 1.0’ın varlığının sona ereceğini düşündükleri durumlarda kafa karışıklığı olabileceğini vurguladı. Yeni terminoloji, ağdaki kullanıcıları gelecekte kafa karışıklığından kurtaracak.

Yol haritasının bir parçası olarak, Ethereum ağı merkezi olmayan bir şekilde ölçeklendirmeyi ve hisse kanıtına geçiş yapmayı planlıyor. Bu çabalar, 2018’de ETH 2.0 olarak adlandırılan tek bir yol haritasında birleştirildi.

ETH 1.0, iş kanıtı üzerinde çalışan mevcut blok zinciri, sonunda, hisse kanıtı Ethereum zinciri olan ETH 2.0’a taşınacak.

Ağdaki geliştiriciler, daha önce Ethereum 2.0 Faz 0 olarak bilinen Beacon Chain üzerinde çalışmaya başladığında, ETH 2.0 yol haritasının tamamen tamamlanmasının birkaç yıl alacağı netleşti.

Beacon Chain, iki blok zincirinin birleştirilmesinden sonra konsensüs süreçlerini devralmayı amaçlıyordu. ETH 1.0 ve ETH 2.0 birlikte “Ethereum” adı verilen ağın ayrılmaz bileşenleri olarak bilinecek.

Proof-of-work zincirinin Proof-of-Stake zinciriyle birleşeceği bir yükseltme olan yaklaşan birleştirme, geçici olarak Haziran 2022’de planlanıyor.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin