featured

Ethereum düşüşü nasıl fırsata çevrilir? İşte, kaçırılmaması gereken kritik seviyeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum, haziran ayı başlarında 1,700 dolarda bulunan talep bölgesinin altına düştü. Bu düşüş ETH için oldukça talihsiz oldu çünkü toparlanma fırsatları görünmüyordu. 1,300 dolarda bulunan direnç henüz kırılmadı ve 1,000 dolardaki destek noktası geçtiğimiz ay boyunca başarılı bir şekilde savunuldu.

Ethereum bir aralık oluşturuyor gibi görünüyor, ancak muhtemelen şu anda Bitcoin’in ayak izlerini takip ediyor. Piyasa lideri net bir aralık oluşturdu ve yatırımcıların çok fazla kayıp almadan piyasada kalmaya devam etmeleri için sabır gerekiyor.

ETH 12 saatlik fiyat grafiği analizi

ETH için oluşan aralık 1,285 dolar ile 1,000 dolar seviyeleri arasında. Aralığın orta noktası 1,143 dolar. Bu seviye, son haftalarda hem destek hem de direnç olarak görev gördü. Bu nedenle, aralık modeli güvenilirlik kazanmıştır.

Ethereum grafik

Geçen ayki işlem hacmi nisan veya mayıs ayındaki hacimden daha fazlaydı. Son haftalarda ise bu değer sabit kaldı. Bu, Ethereum’un uzun vadeli boğaların ve ayıların ilgilendiği bir yerde işlem gördüğünü gösterdi. Psikolojik olarak oldukça önemli bir seviye olan 1,000 dolar, alıcıların savunması gereken kritik bir seviyedir.

Geçtiğimiz birkaç gün içinde, 1,300 dolara doğru yükselme isteği 1,280 dolardan reddedildi. Ayrıca, fiyat da aralığın orta noktasının altına düştü. Bu da, en düşük seviyelere doğru bir hareketin işaretini verdi.

Teknik göstergeler

RSI, son birkaç gündür 60 endeksini aşmaya çalıştı ancak başaramadı. 12 saatlik RSI, nisan ayının başından bu yana sürekli olarak nötr 50’nin altında kaldı. Bu, Ethereum’un arkasındaki düşüş eğiliminin güçlü olduğunu gösterdi. 60 işaretine doğru kısa baskı, trendin tersine çevrildiği anlamına gelmez.

OBV ise nisan ayından bu yana düşüş trendindeydi. Ancak geçen ay yatay işlem gördü. Bir kez daha, ne alıcılar ne de satıcılar son dört hafta içinde üstünlük sağlamadı. Bu da aralık fikrini daha da güçlendiren şeylerden bir tanesi oldu.

Sonuç olarak

Piyasa yapısı Ethereum için düşüş eğiliminde kaldı. Yükselişin başlayabilmesi için 1,300 dolar seviyesinin kesin olarak kırılması gerekiyor. Bu arada, 1000 dolarlık talep bölgesi boğalar için mutlaka savunulması gereken bir alan. Bir düşüş yaşanması durumunda ise 950 dolar ile 1,050 dolarlık alan satın alma fırsatları sunabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin