featured

ETC, zor koşullarda kazançlarını korumak için mücadele ediyor! Başarabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Ethereum Classic (ETC) 28 dolar seviyesinin üzerinde kalmak için mücadele ediyor. Ancak yatırımcılar kârlarını realize edip piyasadan çıkma eğilimindeler. Bu yüzden ETC fiyatı bir düşüş riski ile karşı karşıya.

Daha fazla yukarı potansiyele sahip olmasına rağmen, piyasadaki genel olumsuz hava buna engel oluyor.

ETC fiyatı arka arkaya ikinci gün içinde hâlâ pozitif bir eğilim içinde. EUR/USD veya GBP/USD gibi daha büyük döviz çiftleri, hisse senetlerinin yanı sıra bir risk dalgasının arkasında toparlanırken yatırımcılar, ETC gibi altcoin’leri devre dışı bıraktı. Şu anda genelde kolay bir kâr aranıyor.

ETC fiyatı, küçük kazançlar elde ediyor

Ethereum Classic fiyatı, ABD işlem seansının kapanışına doğru ikinci bir kârlı gün geçiriyor. Bu işlem haftası içinde toplam %3’lük bir kazanç elde etti. Kazançlar, ana akım varlıklara kıyasla sınırlıdır. Bunun nedeni, yatırımcıların risk almaya geri döndüğünde tekrar hareket etmelerini çok daha kolay hâle getirmek için likit varlıklara odaklanmış olmaları olabilir.

ETC, bunların arasında daha az bilinen bir türevdir. Hisse senedi, Euro veya Dolar gibilerine kıyasla daha az likittir. Yatırımcıların bu durumu kavradıkça kârlarını realize etmeye başladıklarını görüyoruz. Fiyatın 26 dolar civarında desteklenmesiyle, düşüşün genişlemesi beklenebilir. Altcoin fiyatının pazartesi gününün açılış seviyesi olan 26,56 dolara küçük bir düşüş yaşaması muhtemel.

ETC grafik

Aşağı yönlü risk, daha önce bahsedilen düşüşün bir satışa dönüşmesi ve 26 doları tekrar ziyaret etmesinden kaynaklanabilir. Ya da ralli daha da hızlanabilir. Ancak 200 günlük Basit Hareketli Ortalama’da (SMA) bulunan 30 dolar civarında kesin bir reddediliş sonucunda düşüş derinleşebilir. Bunun sonucunda da ETC fiyatı 26 dolara gerileyebilir. Aşağı yönde bir sonraki hedef 22 dolarda olacaktır. Her durumda da ayılar hareketlenecek ve satışlara başlayacaktır.

FxStreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin