featured

EOS fiyat analizi: Grafikler yeni hareketin yönü hakkında ne diyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yatırımcılar yeni fırsatlar beklemeye devam ediyor. Piyasa geneline hâkim olan düşüş trendinin yanında kararsız coinler de mevcut. Peki, yatırımcıların yakından takip ettiği altcoinlerden bir tanesi olan EOS hangi yönde hareket edecek?

EOS/USD’nin teknik grafiği, fiyat 2,4 dolar seviyesindeki kritik destek noktasını kırdığında bu kısa vadeli düşüş trendinin genişletildiğini gösteriyor. Ancak uygun bir takip sağlayamayan fiyat, simetrik bir üçgen şekli oluşturarak bu seviyeye yakın rezonansa girdi.

EOS/USDT günlük grafik

Altcoin EOS geçmişte nasıl bir performans göstermişti?

5.46 dolar seviyesindeki direnç reddedildikten sonra, kripto para birimi bu yeni kısa vadeli düşüş trendini başlattı. Bu da fiyatı 3,6 dolardaki destek noktasına kadar düşürdü. EOS bu seviyenin üzerinde kalmak için çabalıyordu. Ancak 4 Aralık tarihindeki yoğun satış baskısı bu seviyeyi hatta daha da düşük destek seviye olan 3.25 doları kırdı.

RSI boğa sapması ve oluşan üçgen şekil ters yöne doğru hareket olabileceğine dair işaretler veriyor.

Kripto para birimi 3,25 dolar seviyesindeki kritik destek noktasının altında günlük bir mum kapanışı yaptı. EOS bu seviyenin altında kalmak için mücadele etti ve bu seviye etrafında dalgalı bir hareket sergiledi.

Bununla birlikte teknik grafik, 4 saatlik grafiğinde simetrik bir üçgen şekli oluşturmuş. Bu da fiyatın trend çizgilerinden herhangi birinden ayrıldığında yaklaşan fiyat hareketini daha iyi gösterebilir. Ayrıca, RSI çizgisi grafiğinde bir yükseliş sapması göstererek yükseliş kırılmasını destekliyor.

EOS/USDT 4 saatlik grafik

EOS 4 hour

Teknik göstergeler:

Kripto para birimi, önemli EMA’lar (20, 50, 100 ve 200) arasında düşüş eğilimini korumaya devam ediyor. Ayrıca, 20 EMA çizgisi fiyata güçlü dinamik bir direnç noktası sağlar.

Yukarıda bahsedildiği gibi, günlük Göreceli Güç Endeksi grafiğinde güçlü bir toparlanma göstererek  yakında nötr çizgiye ulaşacağını gösteriyor.

4 saatlik grafiğin geleneksel pivot seviyelerine göre, kripto para yatırımcıları EOS fiyatı için en yakın direnç noktasının 3,8 dolar ve ardından 4,4 dolar seviyelerinin olmasını bekleyebilirler. Öte yandan, destek noktaları ise 3,3 dolar ve 2,8 dolar seviyelerinde.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin