featured

Axie Infinity sanal arsası 2.3 milyon dolar değerinde Ethereum’a satıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber- Bir kişi, Axie Infinity’de bir Genesis arsası elde etmek için 2.3 milyon dolar değerinde Ethereum ile ödeme yaptı. Bu, tek bir dijital arazi arsa için şimdiye kadar ödenen en büyük miktar olarak tarihe geçti.

NFT pazarı ve metaverse, kripto alanındaki en popüler NFT oyunu olan Axie Infinity’de 550 ETH’ye satılan tek bir dijital arsa olarak bir kez daha ilgi çeken bir olay oldu.

Axie Infinity arsa için 2.3 milyon dolar

Söz konusu arsa, Axie Infinity’deki Genesis arsalarından biridir. Bunlardan sadece 220 tane mevcut olduğundan son derece nadir olarak kabul edilir.

Bu yazı yazılırken Ethereum’un 4.100 dolar civarında işlem gördüğü göz önüne alındığında, yalnızca tek bir arazi parçasının 2.3 milyon dolar değerinde olacağı anlamına gelir.

2018 yılında piyasaya sürülen Axie Infinity, kripto para piyasasında zamanla güç kazandı ve kripto endüstrisindeki en popüler oyna-kazan NFT oyunu haline geldi.

Oyna-kazan iş modeli, oyuncuların en sevdikleri oyunları oynarken gelir elde etmelerini sağlar. Aynı zamanda oyun ekosisteminin büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunur.

Axie Infinity şu anda günlük 2 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahip. Bununla birlikte günlük işlem hacimleri ise 40 milyon dolar ile zirveye ulaşmıştır. Oyun Filipinler’de o kadar popüler ki bazı haneler tam zamanlı oynamaya odaklanmak için günlük işlerini bırakıyor.

Axies adı verilen ve Pokemon’a benzeyen küçük tüylü yaratıklar içeren oyun, oyuncuların Axie Infinity’nin yerel ERC-20 yardımcı programı simgesi Smooth Love Potion (SLP) kazanmak için Axies’lerini toplamasına, üremesine ve diğer oyuncularla savaşmasına olanak tanır.

Eksenler ve arazi parselleri gibi diğer oyun içi varlıklar, halka açık NFT pazarlarında satılabilen NFT’ler olarak temsil edilir.

Greyscale Metaverse’lere 1 trilyon dolar değer biçti

Son aylarda, kullanıcıların avatarlarını oluşturmakta özgür oldukları ve dünyanın her yerinden birbirleriyle etkileşime girebildiği kalıcı bir dijital ortama verilen bir çatı terim olan metaverse, patlayan bir büyümeye tanık oldu.

Ne zaman metaverse denilse akla gelen ilk şey oyun endüstrisi olsa da reklam, donanım, dijital olaylar ve daha da fazlasını içerecek şekilde bunun çok ötesine uzanıyor.

Hızla büyüyen bu sektöre olan ilgideki büyük artışın ardından, dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi Grayscale, yakın zamanda metaverse deposu alanının önümüzdeki birkaç yıl içinde 1 trilyon doların üzerinde bir değere sahip olacağını belirtti.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin