featured

Elon Musk’tan şok ekonomi uyarısı! Kripto para piyasasını daha fazla olumsuzluk bekliyor olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tesla CEO’su Elon Musk, önümüzdeki aylarda daha fazla ekonomik sıkıntıların beklediğini söyledi. Bu sözleri muhtemelen kripto para piyasası için de olumsuz bir eğilime işaret ediyor.

Reuters tarafından bildirildiği üzere Musk, yöneticilere gönderdiği dahili bir postada ekonomi hakkında “süper kötü bir his” olduğunu söyledi. Elon Musk ayrıca Tesla’nın işgücünü %10 oranında azaltmayı planlıyor.

Bir SEC dosyasına göre, otomobil üreticisinin 2021 sonu itibariyle yaklaşık 100,000 çalışanı var. %10’luk bir kesinti, en az 10,000 işten çıkarma gerektirecektir.

Ancak Tesla CEO’sunun ekonomik tahmini, piyasalar için daha fazla sorun yaratabilir. Kripto piyasaları biraz sabit kalırken, ABD hisse senedi vadeli işlemleri daha da olumsuzlukla karşılaşabileceği bir bölgeye düştü.

Ekonomik ortam kötüye mi gidiyor?

Halihazırda devam eden ekonomik çekişmenin ortasında dünyanın en zengin adamı olan Elon Musk’tan karamsar bir tahmin geliyor. ABD enflasyonu bu yıl 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştı ve orta vadede yüksek kalması bekleniyor.

Elon Musk geçen yıl, 2022 ilkbahar veya yazına kadar bir durgunluk beklediğini söylemişti. Yakın zamanda, son iki yılda görülen gevşek para politikasını kınayarak bir durgunluğun başlangıçta algılandığı kadar kötü olmayabileceğini de söyledi. Elon Musk, bu konuda şu sözleri söyledi:

Aptalların üzerine çok uzun zamandır para yağıyor. Dolayısıyla bazı iflasların gerçekleşmesi gerekiyor.

Yükselen enflasyon, Federal Rezerv tarafından para politikasını sıkılaştırmaya davet etti. Bu da, kripto gibi risk odaklı pazarlar için elverişli olmayan bir hareket. Fed kısa süre önce bilançosunu küçültmeye başladı. Sonucunda da kripto para piyasasında küçük bir çöküş yaşandı.

Elon Musk

Artan enflasyon ve yüksek borç verme oranlarıyla birlikte, kripto piyasalarının ana itici gücü olan perakende yatırımcılar, kriptoya yatırım yapabilmek için daha az fona sahip olacak.

Kripto bir resesyona karşı ne kadar savunmasız?

Son zamanlarda ABD ekonomisinin ilk çeyrekte daraldığını gösteren verilerle, kripto piyasası ilk büyük durgunluğunu yaşamaya hazır olabilir.

Borsa ile yakın ilişkisi göz önüne alındığında, kripto için fiyatlarda daha fazla zayıflık olması muhtemel olabilir. Piyasa, bu yıl ekonomik dalgalanmalara zaten kötü tepki verdi. Piyasa liderleri olan Bitcoin ve Ethereum, tüm zamanların en yüksek seviyelerinden %50’den fazla düşük değerlerde.

2020 ve 2021 boyunca kripto para rallisinin büyük bir kısmı, artık sona ermiş olan gevşek para politikası tarafından yönlendiriliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin