featured

Kripto para piyasasındaki çöküşe Elon Musk’ın paylaşımı mı sebep oldu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Elon Musk, kardeşiyle olan rekabeti yüzünden kripto pazarını çökertiyor olabilir mi?

Kripto para piyasasında dün gece ve bugün büyük çöküş yaşandı. Piyasa değerine göre en büyük üç kripto para birimi olan Bitcoin, Ethereum ve BNB; değerlerinde büyük kayıplar yaşadı. Piyasanın en büyük ve öncü kripto para birimi olan Bitcoin yüzde 12 oranında büyük bir değer kaybı yaşadı. Bitcoin’in yaşadığı bu değer kaybını altcoinler de takip etti.

Tesla CEO’su Elon Musk, kripto para hayranları ve yatırımcılarıyla dalga geçen bir şakalı tweet attıktan sonra bu çöküş yaşandı. Peki bu büyük çöküşe gerçekten Elon Musk sebebiyet vermiş olabilir mi? En çılgın kısım ise kardeşiyle olan rekabetinden dolayı olabilir mi?

Elon Musk hangi paylaşımı yaptı?

Amerika saatine göre, Cuma akşamı saat 20.30 civarında milyarder CEO Elon Musk, “merkezi olmayan özerk organizasyon (decentralized autonomous organization)” (DAO) ve Web3 severlerle dalga geçmek için Twitter’da bir görsel paylaştı. Görselde kripto para yatırımcılarını blockchain müjdesini paylaşan pisuardaki bir grup Hristiyan din adamı olan kişiler olarak tasvir etti.

Görsel, kripto para yatırımcıları ve Web3 hayranları için aşağılayıcı olarak algılandı fakat Elon Musk bu konuda kendi yorumunu paylaşmadı.

WIRED’e göre 2014’te ortaya çıkan bir terim olan Web3, en basit açıklamasıyla “blockchain’e dayalı merkezi olmayan bir çevrimiçi ekosistem” olarak tanımlanabilir. Şu anda, çok az miktarda hükümet denetimine sahip mega şirketler tarafından kontrol edilen, muhtemelen de Web2 olarak adlandırılacak bir yerde yaşıyoruz. CNBC’ye göre DAO’lar genellikle kaynakları bir araya getiren ve demokratik olarak yatırım yapmaya karar veren bir grup insanı içerir.
Her iki terimin de yeni bir kripto çağını başlatması bekleniyor. Peki neden genellikle kripto teknolojisinin büyük bir destekçisi olan Elon Musk dalga geçiyor?

Cevap, kardeşi Kimbal Musk’ın geçen hafta yaptığı büyük duyuruda olabilir. 30 Kasım tarihli bir CoinDesk makalesi, küçük Musk kardeşinin çocuklara bahçecilik eğitimi sağlayan ve kâr amacı gütmeyen kuruluşun bir dalı olan Big Green DAO’yu yarattığını söyledi. CoinDesk ayrıca Kimbal’ın sağ kolunun bir metaverse şirketi olan Decentraland’dan geldiğini bildiriyor.

Elon Musk’ın tweet’i kardeşinin finansal faaliyetlerine bir referans olabilir mi? Kimbal, CoinDesk’e daha iyi bir dünya yaratmaya kafayı takan “dini” kripto para yatırımcılarından ipuçları aldığını söylemişti.
Kimbal Musk, “Dindarlar harikadır” dedi. “Bunun dünyayı merkezsizleştireceğine ve gücü kitlelere geri getireceğine tamamen inanıyorlar.” sözlerini de ekledi.

Belki Elon Musk, kardeşinin kripto paranın derinliklerinden çıktığını düşünüyor. Ancak yatırımları çökmekte olan kişiler için bu durum çok kötü. Elon Musk’ınn tweetleri kripto piyasalarını daha önce derinden etkilemişti. Ancak bu seferki çöküşe -en azından bildiğimiz kadarıyla- bazı küçük aile içi çekişmeler neden olmadı.

Fakat Elon Musk yine bildiğimiz gibi. Kripto para piyasası ve yatırımcılarıyla her zamanki gibi yakından ilgisi devam ediyor.

futurism


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin