Elon Musk, kripto yatırımcılarına tek cümle bir tavsiyede bulundu
Elon Musk, kripto yatırımcılarına tek cümle bir tavsiyede bulundu

Elon Musk, kripto yatırımcılarına tek cümle bir tavsiyede bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para ile ilgili yorumlarıyla tanınan Elon Musk, dünya çapındaki yatırımcılara bir tavsiyede bulunuyor. Tesla ve SpaceX CEO’su, Musk’ın bazı girişimlerinde yatırımcı olan Bill Lee’nin tweetine yanıt verirken kripto para yatırımcılarına net bir tavsiye sundu.

Aynı zamanda West Coast Holdings’in kurucu ortağı olan Bill Lee, kripto borsalarına olan bağımlılığı kırma hakkında konuşan bir tweet’e yanıt verdi. Elon Musk, yatırımcılara “anahtarınız elinizde değilse cüzdanınızdaki kriptolar sizin değildir” şeklinde bir tavsiyede bulundu. Bu yorumuyla kripto para cüzdanlarındaki varlıklar için cüzdan anahtarlarına sahip olmanın ne kadar önemli olduğu üzerinde durdu.

Geçmiş dönemlerde attığı tweetlerle kripto para fiyatları üzerinde önemli etkileri olan Elon Musk, özellikle Dogecoin’in yükselişinde büyük bir paya sahip. Bu sefer ise kripto para yatırımcıları için önemli bir tavsiyeyle gündeme geliyor. Anahtarlar, bilindiği gibi kripto cüzdanları için aktif olarak kullanılmasını sağlayan dijital imzalardır. Cüzdan anahtarları kaybedilirse ilgili cüzdana erişim imkansız hale gelir. Bunun yanında cüzdan anahtarları kimin elinde olursa o kişi veya kurum, cüzdanı yönetme yetkisine sahip.

Elon Musk: “Anahtarlarınız yoksa kriptolarınız da yoktur”

Özel bir anahtar, bir kullanıcının kripto para harcama, çekme veya aktarma gibi işlemlerine erişmesine izin verir. Bu yüzden bir kullanıcı bu dijital imzayı kaybederse, bu işlemleri yapmak için cüzdana mümkün olmaz.

Elon Musk, son yorumuyla özel anahtarlara sahip olmamanın, cüzdan sahibinin varlıklarını güvende tutmak için üçüncü bir tarafa bağımlı olduğunu anlatmak istiyordu. Böylece “anahtarlarınız yoksa, kriptolarınız da yoktur” fikriyle kripto para borsalarında bulunan varlıklara atıfta bulunduğu söylenebilir.

Elon Musk, bu hafta başlarında dünyanın en büyük borsası Binance’teki Dogecoin çekimlerinin askıya alınmasıyla ilgili Changpeng Zhao ile bir atışmaya girdi. Hafta içinde ise DOGE yatırımcılarına borsalardaki Dogecoin varlıklarını cüzdanlarına çekmeleri tavsiyesinde bulundu.

livemint


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin