featured

Elinizde bu altcoin varsa dikkat! Ekosistemindeki olumsuz haberler sebebiyle yüzde 60’lık bir çöküş yaşayabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan SOL, olumsuz haberler ve grafiğindeki aşağı yönlü göstergeler sebebiyle düşüşünü 4 dolara doğru uzatabilir.

SOL, Solana blockchain platformunun yerel token’ıdır. Solana benzersizdir, çünkü hem PoH kullanır hem de bunu daha iyi bilinen PoS mekanizmasıyla birleştirir. Platform, Anatoly Yakovenko tarafından kuruldu.

Geçen hafta çelişkili Solana haberleri vardı. 23 Aralık’ta Delphi Digital, Solana’nın artık NFT’ler için yalnızca Ethereum’un ardından iki numaralı ekosistem olduğunu duyurdu. 30 günlük satış hacmini ölçen Solana, Cardano, Polygon ve BNB zincirini geride bıraktı.

Ancak üç gün sonra olumsuz haber geldi. Solana ekosistemindeki en önemli NFT projelerinden ikisi olan DeGods ve y00ts, sırasıyla Ethereum ve Polygon’a geçtiklerini açıkladı. Bu gerçekleştiğinde, Solana’nın satış hacimlerine göre ilk 10 arasında kalması oldukça zor olacak. Her iki projenin de blockchain’de kalabilmek için Solana vakfından para istediğine dair söylentiler olsa da, bu henüz doğrulanmadı.

Fiyat düşüşü bitmedi

Solana fiyatı, Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 259,90 dolara ulaşmasından bu yana sürekli olarak düşüyor. Gözde altcoin’in fiyatı, Mayıs ile Kasım 2022 arasında, 29 dolarda bulunan yatay destek noktasından sıçradı. Ancak, 14 Kasım’da büyük bir aşağı yönlü hareket başladı ve fiyat ay sonundan önce 10,94 dolara kadar düştü.

Kırılımdan bu yana yaşanan düşüş önemli olsa da, en olası SOL fiyat tahmini 4 dolara doğru aşağı yönlü hareketin devam etmesi. Bunun iki ana nedeni var:

İlki, 25 işaretinin altına düşen ve herhangi bir yükseliş sapması oluşturmayan haftalık RSI. İkincisi ise 4 dolara kadar herhangi bir yatay destek noktasının olmaması.

Ayrıca, altcoin’in fiyatı 10,94 dolarlık dip seviyelerinin altına düşme sürecinde. Böylece 21-28 Kasım’da hafif yükseliş gösteren haftalık mum geçersiz kaldı.

Mevcut fiyattan hesaplandığında, 4 dolara düşüş, %64’lük bir kayıp anlamına gelir.

Eğilimin yükseliş olarak kabul edilmesi için SOL fiyatının 29 dolarda bulunan direnç noktasını geri kazanması gerekiyor.

altcoin SOL

Kısa süreli rahatlama yok

Gözde altcoin’in günlük zaman grafiği, haftalık olana benzer işaretler göstermektedir. İlk olarak, SOL fiyatı 13 dolarlık alandan kırıldı. Bu, daha önce alanı destek olarak iki kez doğruladıktan sonra gerçekleşti.

Ardından günlük RSI, önceki rahatlama rallisinden önce gelen yükseliş eğilimi trend çizgisinden ayrıldı. Sonuç olarak, kısa vadeli ralli muhtemeldir ve uzun vadeli aşağı yönlü hareket önümüzdeki 24 saat ve sonrasında devam edecektir.

Sonuç olarak, gözde altcoin için en olası  fiyat tahmini 4 dolarda bulunan destek noktasına doğru bir düşüştür.

Ek olarak, Solana ekosistemindeki en büyük NFT projelerinden ikisinin terk edilmesiyle ilgili olumsuz Solana haberleri düşüşü hızlandırabilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin