El Salvador, Bitcoin destekli düşük faizli kredi sistemi kurmak istiyor
El Salvador, Bitcoin destekli düşük faizli kredi sistemi kurmak istiyor

El Salvador, Bitcoin destekli düşük faizli kredi sistemi kurmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador hükümeti, ülke genelindeki mikro ve küçük işletmeler için Bitcoin destekli bir kredi ürünü oluşturmak istiyor.

El Salvador’un Bitcoin’e entegre olma çabası tam gaz devam ediyor. Bitcoin’i gündeminden düşürmeyen ülkenin bir sonraki hedefi, küçük ve mikro işletmelere Bitcoin (BTC) tarafından desteklenen düşük faizli krediler sağlamak.

BTC kredilerinin ayrıntıları şu anda açıklanmadı, El Salvador hükümeti danışmanı Mónica Taher dün düzenlenen bir Facebook Canlı programında gündemin “Düşük faizli Bitcoin kredileri” olduğunu belirtti.

CONAMYPE (küçük ve mikro işletmeler için ulusal enstitü) Başkanı Paul Steiner ise kredilerin uygulanmasının hükümet tarafından oluşturulan El Chivo cüzdanıyla çalışacağını paylaştı.

El Salvador’un iş sektöründe küçük ve mikro işletmeler hakim durumda ve Bitcoin destekli krediler bu hedef kitle için bir fırsat olarak görülüyor. Steiner’ın açıklaması şöyleydi:

El Salvador, ülkede yaklaşık 1,2 milyon işletmeye sahip. Ortalama %66’sı mikro işletmelerden oluşuyor. Mikro işletmelerin %90’ından fazlası, gayri resmi krediler veya tefeciler yoluyla kendi kendini finanse etmeye çalışıyor.

Bir mikro işletme tarafından alınan 100 dolarlık bir kredinin standart olarak 20 gün içinde geri ödeme koşulu bulunurken, faiz oranının ise günde 15 dolara kadar çıkabileceği örneğine dem vuruluyor. Bazı durumlarda, bu tür kredilerin yıllık faiz oranı “%10.000’i aşıyor”.

Sonuçta, BTC destekli kredilerin sağladığı faiz oranı, kayıt dışı borç verenlerin, tefecilerin ve bankalarınkinden daha düşük olacak gibi gözüküyor.

Bir DeFi kredi protokolü olan Acumen’in proje yöneticisi Andrea Martia Gomez, “El Salvador’daki bazı kripto meraklıları, kullanım kolaylığı ve bankaların daha yüksek faiz oranı sundukları için Defi gibi kripto çözümlerini zaten kullanıyorlar” dedi.

Kanadalı bir Bitcoin şirketi olan Ledn Topluluk Yöneticisi Alessandro Cecere de tartışmaya katıldı. Ledn kısa süre önce BTC destekli ipotek başlattı. El Salvador’un örneklerini kopyalayıp kopyalayamayacağını ve Bitcoin’in gelecekte ipotekler için teminat olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini sordu.

Steiner tartışmaya açıktı ve Bitcoin’in geleceği konusunda iyimserdi. Ancak, önceliği KOBİ’ler için iş ortamını iyileştirmektir. Mónica Taher, sohbet kutusunda diğer caddeler veya konut kredileri hakkında sorulduğunda, kredi ürününün şu an için yalnızca küçük ve mikro işletmelere sunulacağını yineledi, “ipoteği daha sonra tartışacağız.”

Steiner, El Salvador’da mikro işletmelerin karşılaştığı zorluklara atıfta bulunurken vizyonu özetledi:

İşletmelerin finansman için bir giriş noktasına ihtiyacı vardır: Bitcoin bu fırsattır.

El Salvador Başkanı Türkiye’de

Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiren El Salvador başkanı Nayib Bukele, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapacak. Diğer yandan El Salvador’un renkli kişiliği kendini başkan olarak değil ülkenin CEO’su olarak gördüğünü söylüyor.

Türkiye ziyaretine atıfta bulunarak dün Türkçe esprili bir tweet atan Bukele, her zaman olduğu gibi yine Bitcoin’i gündeme getirmeyi es geçmedi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin