Ekonomik kriz Bitcoin'i besliyor mu?
Ekonomik kriz Bitcoin'i besliyor mu?

Ekonomik kriz Bitcoin’i besliyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Donald Trump’ın Türkiye’ye uygulanan alüminyum ve çelikte gümrük vergilerini iki katına çıkarma talimatı verdiğini duyurmasıyla artan dolar kuru ile Türk Lirası sadece birkaç saat içinde %20 oranında değer kaybetti. Normal zamanlarda yatırımcılar altına yönelirken bu sefer insanlar kripto paralara yöneldi. Aynı gün içerisinde Türkiye’de Bitcoin fiyatı 7000$’a ulaştı. Diğer ülkelere göre 500$ daha yüksekte seyreden Bitcoin’in yanında Ethereum’da normal fiyatının 50$ üzerine çıktı. İnsanlar küresel çapta ekonomik kriz tehlikesini görürken, kripto paralara yüklenmeye başladı.

Ekonomik kriz mi yaklaşıyor?

Bu, Türkiye’de kripto paranın ekonomik kriz zamanlarında değer tutma potansiyeline sahip olduğunu ve insanların giderek daha fazla güven duyduklarını göstermekte. Ulusal para biriminin değeri düştüğü durumda kripto paraların alternatif bir yol olabileceğine dair güven arttı. Kripto paralar ayı piyasasıdayken bile insanlar başka varlıklara güvenmeye meyilli.  Özellikle de dünyanın her bir yanında yatırımcıların güveni giderek büyürken, yatırımcılar için kripto paralar dengesiz gözükse de toparlanmanın tam zamanı. Eğer 2008’de gerçekleşen küresel ekonomik kriz zamanında olsaydık muhtemelen kripto parayı milyonlarca dolay yatırılacaktı. Fakat gerçekten böylesine bir ekonomik krizin eşiğinde miyiz? Küresel ekonomiye ufak bir göz attığımızda şu an çok da iyi bir izlenim verdiği söylenemez.

Öncelikle, mevcut ticaret savaşları küresel ticaret için elverişsiz bir ortam yaratıyor. Etkileri direkt olarak gözükmese de özellikle çok uluslu şirketler bir süre sonra küresel operasyonların kesintiye uğraması nedeniyle kar elde etmede sorun yaşamaya başlayacaklar.

Etkiler hemen gerçekleşmese de, çokuluslu şirketler bir süre sonra küresel operasyonların kesintiye uğraması nedeniyle kârlılıkla mücadele etmeye başlayacaklar. Aynı zamanda, Çin malı ürünler gümrük vergileri nedeniyle daha pahalı hale geldiğinde, tüketici talebi azalacak ve bu da şirketin gelir artışını engelleyecektir. Buna ABD ve Avrupa’da faiz oranlarının yükseldiği gerçeğini de eklemeliyiz.

Bunu, İtalya gibi bazı Avrupa ülkelerinin ve artan petrol fiyatlarının neden olduğu sistemik risklerle birleştirdiğinizde, küresel ekonomik krizin yavaşça yaklaştığını görmek çok da zor değil. Geçmişte benzeri görülmemiş borç seviyeleri nedeniyle, çoğu ülke parasının böyle bir çöküşte değersiz hale geleceği için büyük riskler taşıyor. Özünde, dünya böyle bir senaryoya yaklaştıkça kripto paralara yapılan akınlar da artıyor.

Bunlar Bitcoin’i nasıl etkileyecek?

Eğer çelik vergisi bazından yüksek fiyatla Bitcoin ticareti yapılabilseydi küresel ekonomik panik nasıl olurdu? Büyük olurdu, değil mi? Böyle bir durumda Bitcoin’in 1 milyon doları görmesi hayali gerçeğe dönüşebilir. Ve altcoinler de onları takip ettiğinde, favori altcoininiz günümüzdeki değerinin 10 katına çıkacaktır. Bu nedenle küresel ekonomideki tüm güncel olayların yanı sıra, kripto paraların stoklanması gelecekte hayat değiştiren bir karar olabilir.

 

Güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

cryptoglobalist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin