Dünyanın en iyi kripto para borsaları
Dünyanın en iyi kripto para borsaları

Dünyanın en iyi kripto para borsaları hangileridir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para haber – En iyi kripto para borsaları. Kripto para birimleri, son yıllarda dünya genelinde popülerlik kazanmış ve birçok yatırımcı için ilgi çekici bir seçenek haline gelmiştir. Kripto para birimleri, dijital bir para birimi olarak kullanılmakta ve genellikle kripto para borsaları aracılığıyla satın alınmaktadır. Ancak, kripto para borsaları arasında kalite, kullanıcı ara yüzü ve borsa hacmi gibi farkılıklar bulunmaktadır ve yatırımcıların doğru kripto para borsasını seçmeleri önemlidir. Bu nedenle, dünyanın en iyi kripto para borsalarını inceleyerek size en kaliteli seçenekleri sunuyoruz.

En iyi kripto para borsaları borsa skoru sıralaması

Kripto para borsalarının skoru şu verilere göre hesaplanır: Borsanın web sitesinin aldığı trafik, ortalama likidite, borsanın hacmi ve borsa tarafından bildirilen hacmin meşruluğuna dair duyulan güven.Yukarıda belirtilen faktörlere göre her bir borsaya farklı puan aralıkları atanır ve borsanın skor puanı hesaplanır. Kripto para borsalarının puanları 0 ila 10 arasında bir puanla değerlendirilir. Skor hesaplamaları, yalnızca spot kripto para borsaları için coinmarketcap verilerinden alınmıştır.

1- Binance – Borsa skoru 9.9

Binance, 24 saatlik işlem hacmi ve ziyaretçi sayısı verilerine göre dünyanın en büyük kripto para borsasıdır. Binance, 2017 yılında Çin’de kurulmuş ve kısa sürede dünya genelinde büyük bir popülerlik kazanmıştır. Ayrıca, Binance, yüksek güvenlik önlemleri ve kullanıcı dostu arayüzüyle bilinir.

Binance’de kaç coin listeleniyor? Nisan 2023 itibarıyla Binance borsasında 385 adet farklı kripto para listelenmiştir. Bu coin’lerin toplamda 1687 işlem çifti bulunmaktadır.

Yazının yazıldığı saatlerde Binance’in 24 saatlik işlem hacmi 162.4 milyar dolar ve bu hafta ziyaretçi sayısı 14 milyonun üzerindedir.

2- Coinbase – Borsa skoru 8.2

En iyi kripto para borsaları listesinin ikinci sırasında Coinbase yer almaktadır. Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri merkezli olan bir kripto para borsasıdır. Coinbase, hızlı ve güvenli bir şekilde Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve diğer birçok kripto para birimini satın almak için ideal bir seçim olabilir. Coinbase, kullanıcı dostu arayüzü ve güvenliği ile bilinir. Ayrıca, Coinbase, yüksek likiditeye sahip ve dünya genelinde popülerdir.

Coinbase’de listelenen coin sayısı 237,  işlem çifti ise 582 ve 24 saatlik işlem hacmi ise 17.9 milyar dolardır.

3- Kraken – Borsa skoru 7.9

Kraken, 2011 yılında kurulmuş olan bir kripto para borsasıdır. Kraken, Bitcoin, Ethereum ve diğer birçok kripto para birimini destekler. Ayrıca, Kraken, düşük işlem ücretleri ve yüksek güvenlik önlemleriyle bilinir. Kraken, yüksek işlem hacmi ve likiditeye sahip olduğu için yatırımcılar arasında popülerdir.

Kraken borsasında listelenen coin sayısı 224, işlem çifti 710 ve 24 saatlik işlem hacmi ise 8.7 milyar dolardır.

4- KuCoin  – Borsa skoru 7.3

KuCoin, iki teknoloji meraklısı tarafından kurulmuş bir kripto para borsasıdır. KuCoin, dünya genelindeki kullanıcılara birçok dijital para birimini kullanabilecekleri basit ve güvenli bir platform sunmayı hedeflemiştir. KuCoin, dünya genelindeki yatırımcılar için zengin özelliklerle birlikte düşük ücretler sunarak özellikle ABD dışındaki gelişmiş kripto yatırımcıları için cazip bir seçenek haline gelmiştir.

KuCoin borsasında listelenen coin sayısı 816, işlem çifti 1449 ve 24 saatlik işlem hacmi ise 10.8 milyar dolardır.

5- Bybit – Borsa skoru 6.9

2018 yılında Singapur merkezli olarak kurulan Bybit, dünyanın en büyük 5 kripto türev borsalarından biri olan merkezi bir borsa (CEX)’dir.  Britanya Virgin Adaları’nda Bybit Fintech Limited ismiyle kayıtlı olan Bybit borsasının merkezi halen Singapur’da bulunuyor. Ayrıca Hong Kong ve Tayvan’da da ofisleri bulunmaktadır.

Bybit borsasında 365 coin listelenmekte ve 552 işlem çifti bulunmaktadır. Bybit’in 24 saatlik işlem hacmi ise 10.1 milyar dolardır.

6- Gate.io – Borsa skoru 6.9

2013 yılında faaliyete geçen Gate.io, 7 gün 24 saat müşteri desteği sunduğunu, güçlü bir mobil uygulama ile kullanıcı dostu platform meydana getirdiğini, “istikrarlı ve güvenilir” olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte borsa, ileri seviyedeki düzenlemelere ayak uydurmuş durumda değil. Haliyle itibari para (fiat) çekme seçeneği sunmuyor. Kullanıcılar, hesaptan para çekmek veya kripto para yatırmak isterse, öncelikle “Müşterini Tanı (KYC)” prosedüründen geçmek durumunda.

Gate.io borsasında 1652 coin listelemesi ve 2685 işlem çifti bulunmaktadır. Borsanın 24 saatlik işlem hacmi ise 16.4 milyar dolardır.

7- Bitstamp – Borsa skoru 6.9

Bitstamp, 2011 yılında Slovenya’da kurulmuş olan bir Avrupa kripto para borsasıdır. Borsa, AB sınırları içinde ödeme kuruluşu lisansı ve New York için de BitLicense edinmiş durumdadır. “Big Four” olarak bilinen küresel muhasebe firmaları tarafından düzenli biçimde denetlenmektedir. Ayrıca yatırımcıların varlıklarını çevrim dışı biçimde saklar. Borsa tarafından açıklanana göre yatırılan fonlar için BitGo sigortası ve ilave suç sigortası mevcuttur.

Bitstamp borsasında listelenen coin sayısı 74 ve işlem çifti sayısı ise 165’dir. Bitstamp borsasının 24 saatlik işlem hacmi 1.8 milyar dolardır.

En iyi kripto para borsaları listesinin sekizinci sırasında Bitfinex, dokuzuncu sırada Okx ve onuncu sırada ise BinanceUS yer almaktadır.

 

 

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Dünyanın en iyi kripto para borsaları içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin