featured

DOT, piyasadaki olumsuzlukların ortasında hâlâ yükseliş potansiyeline sahip! Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Polkadot (DOT), bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor. Altcoin için mevcut direnç 5,65 dolarda iken, destek noktası ise 5,34 dolar seviyesinde bulunuyor.

Gözde altcoin, dün haftalık en yüksek seviyesi olan 5,54 dolara dokunduktan sonra bugün düşüşe geçti. Dün tüm kripto piyasası yükselişteyken, DOT fiyatı da yukarı yönlü hareket etti. Bugün, satış baskısı geri döndü ve şu anda fiyat yatay hareket ediyor.

DOT 1 günlük fiyat grafiği analizi:

Günlük grafik, fiyatın bugün düşüşe geçtiğini gösteriyor. DOT, 5,54 dolar ile 5,44 dolar arasında dar bir aralıkta hareket ediyor ve bu yazının yazıldığı sırada ise 5,47 dolar civarında işlem görüyor. Gözde altcoin, dün geç saatlerde ralli yaparken son 24 saat içinde %2,29’luk bir artış kaydetti. Geçtiğimiz hafta ise %4,08’lik bir yükseliş gerçekleştirmişti. Bu dönemde işlem hacmi de %17 oranında arttı.

DOT

Bollinger bantları yakınsadığı için oynaklık düşük ve fiyat bugün Bollinger bantlarının üst sınırına yakın işlem görüyor. 5,50 dolar seviyesinde bulunan üst bant, DOT için direnci temsil ederken, 5,35 dolardaki alt bant ise desteği temsil ediyor. Göreceli güç endeksi (RSI), aşağı yönlü hareket ederken 49 işaretinde bulunuyor.

DOT 4 saatlik fiyat grafiği analizi:

4 saatlik grafik, fiyatın son ticaret seansının sonunda zirve yaptığını gösteriyor. Zirveye dokunulmasının ardından başlayan düzeltme hareketi, satış baskısının geri döndüğünü ve altcoin’in yatay hareket etmeye başladığını gösteriyor.

4 saatlik grafikteki oynaklık da günlük grafiktekine benzer şekilde yüksek. Bollinger bantlarının üst sınırı 5,52 dolarda iken alt limit ise 5,12 dolar seviyesinde bulunuyor. RSI, nötr aralığa adım attıktan sonra 68 işaretinde fiyat hareketine benzer şekilde yatay hareket etmeye başladı.

Sonuç olarak

DOT fiyat analizinde sonuç olarak,  fiyat düşüşüne rağmen altcoin’in hâlâ yükseliş için potansiyeli olduğu söylenebilir. Eğer düzeltme devam ederse, bugünkü işlem seansı içinde yeniden 5,30 dolara yükselebilir.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin