Faiz sabit kaldı, dolar kuru aşağı yönlü hareket yaptı

Dolar, 17 lirayı gördü: TCMB beşinci kez müdahale etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Türkiye’de işler istenildiği gibi gitmiyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz politikası ekonomik görünümü çıkmaza sokuyor. Çarşamba günü ABD Merkez Bankası faizi sabit tutacağını açıklamıştı. Ekonomik sıkıntının olduğu bir dönemde Jerome Powell faizi sabit tutarak piyasayı dengelemiş oldu. Dün öğlen saatlerinde ülkemizde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı merakla bekleniyordu. Dolar kuru karar ile yönünü belli edecekti.

16 Aralık Perşembe günü TCMB, faizi 100 baz puan daha indirdi. 100 baz puan inen faizin ardından yüzde 15’ten yüzde 14 seviyesine çekilmesine şahit olmuştuk. Bu karar sonrası ise gözler USD/TRY paritesine çevrilmişti. Dün 15 lira bandını geçerek tarihi bir rekor yaşanmıştı. Haftanın son iş gününde ise yükseliş kaldığı yerden devam etti.

17 Aralık Cuma gününe USD/TRY kuru güne 15,6 seviyesinden başlangıç yaptı. Öğlen saatlerinde ise tüm zamanların en yüksek seviyesi görüldü. Dolar, ilk defa 17 lirayı geçmiş oldu. Haftanın son iş gününde 17,14 seviyesi dolarda görüldü.

Dolar yükseldi, TCMB müdahale etti

Bugün son yükselişten sonra dolara bir kez daha müdahale geldi. 17 lirayı geçen dolar için TCMB harekete geçti. 17,14 seviyelerine geldiğinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dolara beşinci kez müdahalesini gerçekleştirdi. 1 Aralık tarihinden bu yana TCMB, müdahalesine zaman zaman devam etti.

Aralık ayında henüz 17 gün geçmesine rağmen müdahalelerin fazlalığı dikkat çekiyor. Neredeyse 3 günde bir Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası piyasaya müdahale etti. Fakat sonuç aynı oldu. Alıcıların fazla olması USD/TRY kurunu sürekli yukarı taşıdı. Düşüşü fırsat bilen alıcılar her seferinde yeni dolar alımı yaptı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin