Binance, DOGE çekim işlemlerini askıya aldıktan sonra, bazıları DOGE ödüllerini alıyor
Binance, DOGE çekim işlemlerini askıya aldıktan sonra, bazıları DOGE ödüllerini alıyor

Dogecoin’in bu hafta yüzde 123 artarak ilk kez 0,10 $’a ulaşmasının 3 nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dogecoin’in yerel kripto para birimi olan DOGE, altcoin piyasasının ivme kazanmasıyla son yedi günde %123 arttı.

Dogecoin (DOGE) fiyatı bu hafta %123’ün üzerinde yükseldi ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,13 dolara ulaştı.

DOGE’nin son yedi günde dik bir tırmanış yapmasının üç ana nedeni var. Bunlar arasında Elon Musk’ın tweetleri, altcoinlerin yeniden canlanması ve genel olarak kripto ile ilgili olumlu duygular yer alıyor.

Altcoin piyasası olumlu duygularla güçlü bir şekilde yükseliyor

Geçen hafta boyunca, XRP, Tron (TRX) ve Stellar (XLM) gibi altcoinlerin çoğu, Bitcoin’in (BTC) 64.000 $’ın üzerinde yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselmesinin ardından büyük ralliler gördü.

Örneğin XRP, üç yıldan uzun bir süredir ilk kez 1.5 doların üzerine çıktı. Bu durum Bitcoin ve Ethereum’dan  (ETH) elde edilen karların kısa vadede muhtemelen altcoinlere dönüştüğünü gösteriyor.

Asya’daki en büyük DeFi odaklı fonlardan biri olan Spartan Group’un ortaklarından Kelvin Koh, bu eğilimin periyodik olarak gerçekleştiğini, çünkü kantitatif fonların Bitcoin ve altcoinler arasındaki dolaşım yaptığını açıkladı.

Altcoin piyasasının ivmesindeki genel artış, geçtiğimiz birkaç gün boyunca Dogecoin’in genel ivmesini artırmada önemli bir rol oynadı.

Elon Musk DOGE hakkında tweet attı

Dogecoin’in yükseliş trendini doğrudan tetikleyen altcoinlerin teknik ivmesine ek olarak Musk, Perşembe günü bir kez daha DOGE hakkında tweet attı.

Musk, daha yüksek DOGE fiyatlarına işaret eden bir meme ile “Doge Barking at the Moon” yazdı. Bir kripto para biriminin fiyatı, halka açık bir figür veya iyi tanınan bir etkileyici kişi daha az likit bir altcoin hakkında tweet attığında kolayca fırlayabilir. Yaşananlar bu sefer farklı değildi.

Musk’ın Dogecoin’e olan sevgisine rağmen Tesla, yalnızca Bitcoin’e yatırım yaptı, ancak şu anda bilançosuna 2,5 milyar dolar değerinde yaklaşık 48.000 BTC eklerken elektrikli araçları için doğrudan BTC’yi kabul etti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin