Vitalik Buterin, Dogecoin PoS geçisine yardım ettiğini doğruladı!
Vitalik Buterin, Dogecoin PoS geçisine yardım ettiğini doğruladı!

Vitalik Buterin, Dogecoin PoS geçisine yardım ettiğini doğruladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Meme tabanlı kripto para olan Dogecoin artık POW’dan POS modeline geçeceği resmen doğrulandı. Bunun nedeni, POS’un, POW modeline göre önemli avantajları olması. Bu doğrulama haberi ekibin PoS’a geçirmesine yardım ettiğini söyleyen Vitalik Buterin tarafından doğrulandı. Buterin ayrıca çoğu büyük kripto varlığının yavaş yavaş POS modeline geçtiğinin altını çizdi.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, modelin ETH 2.0 güncellemesinin arkasındaki önemli bir güç olarak görüyor. Büyük güncelleme, dünyanın en büyük ikinci kripto varlığını mevcut iş kanıtı (PoW) modelinden katılım kanıtına (PoS) geçirmeyi amaçlıyor.

Diğer önemli kripto varlıkları da geçiş yapmayı düşünüyor. Geçen yıl, DOGE’yi geliştirmekten sorumlu kuruluş olan Dogecoin Vakfı, geçişi gerçekleştirmek için Buterin’in yardımına güvendiğini zaten bildirmişti. Buterin, UpOnly ile yaptığı röportajda, neredeyse tüm kripto paraların aynı adımları izleyeceğini söyleyerek bu projede yer aldığı haberini doğruladı.

Buterin, tüm büyük kripto paraların Proof-of-Stake’e geçtiğini ve Dogecoin’in planlarının daha gelişmiş ve Zcash’in planlarının daha gelişmiş olduğunu ekledi.

Dogecoin için PoS avantajları

Hangi modelin daha iyi olduğu konusunda hâlâ çok farklı fikirler bulunuyor. POS’un faydalarına kefil olan uzmanlar var; Jack Dorsey gibi diğerleri, bu yeni yöntemin ağ için iş kanıtı teklifleri kadar güvenlik sağlamadığını iddia ediyor.

Ayrıca, kripto para lideri olan BTC, mevcut POW modelinden POS modeline geçme havasında değil. Bununla birlikte, Dogecoin tarafından vurgulandığı gibi, PoS, BTC’de olduğu gibi sadece büyük madencilere değil. Bu sürece katılmak isteyen tüm aktif topluluğa önemli avantajlar sunabilir.

Gerçekleştirilmesi için çok daha az miktarda elektriğe ihtiyaç duyduğu için POS modeli PoW’dan daha iyidir. Ayrıca, Bitcoin madenciliğinin çevresel etkileri ve Ethereum ağında NFT’lerin basılması hakkında tartışmalar da var. DOGE, değişimlere rağmen güçlü bir düşüş trendini sürdürüyor. Şu anda,meme coin  0,73 dolarlık rekor fiyatının %80 altında, 0,14 dolardan işlem görüyor. Meme coin 2022’de token değeri %20 düştü.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin